Fanshop
Zpět 22.10.2016

Glaserův hattrick znamená s Frýdkem-Místkem remízu 3:3

Aktualita 12643
Doslova bláznivý zápas přinesl souboj mezi Baníkem a Frýdkem-Místkem v rámci 12. kola Fortuna národní ligy. Baníkovci šli díky proměněné penaltě Petra Glasera už v 10. minutě do vedení, jenže záhy srovnal hostující Nikolas Šumský. Hned po změně stran hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl, v rychlém sledu po sobě se totiž z penalty trefil opět Šumský, kterého minutu nato napodobil Berežný. Zdánlivě ztracené utkání ale Baník dokázal zvrátit, v 69. minutě totiž naději vykřesal znovu Glaser a stejný hráč patnáct minut před koncem z další penalty završil hattrick. V deštivém dopoledni se tak hráči rozešli po brankové přestřelce smírně 3:3.
12. kolo, 22.10.2016 10:15 FK Baník Sokolov - MFK Frýdek-Místek 3:3 (1:1)
FK Baník SokolovMFK Frýdek-Místek
Branky:10. (pk), 69., 77. (pk) Glaser 18., 47. (pk) Šumský, 48. Berežný
ŽK:51. Glaser, 73. Ševčík51. Šumský, 70. Švrček
Sestava:Belaň – Strada, Čihák, Ševčík, Medvěděv – Mejdr (78. Machek), Vrtělka (C), Sadílek – Glaser – Jakub Dvořák II. (61. Kosak), Provod (90+3. Kodr). Mihálek – Ilko, Klabník, Berežný, Švrček (C) – Hykel (90. Vyskočil), Šumský, Willwéber, Slaninka (69. Byrtus) – Stratil (82. Nworah), Šichor.
Rozhodčí:Matějček – Pospíšil, Vít
Počet diváků:450
V deštivém utkání měli jako první příležitost dostat se do vedení hosté, jenže frýdecký záložník Hykel se svojí šancí naložil neslavně. Naopak v 9. minutě byl Provod faulován ve vápně hostí kapitánem Místku Švrčkem a sudí Matějček nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Petr Glaser a přesnou střelou k pravé tyči nedal Mihálkovi v brance hostí šanci. Vedení Baníku ovšem nevydrželo dlouho. Už v 18. minutě totiž Lipina srovnala, když se v jejím dresu prosadil Nikolas Šumský, který překonal Belaňe. V dalších minutách prvního poločasu to byli sokolovští, kteří více hrozili. Provod ani Glaser ale svoje šance ke skórování tentokráte nevyužili. Ve 41. minutě v tutovce selhal Sadílek, kterého fantasticky vychytal hostující brankář Mihálek. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Nástup do poločasu druhého by baníkovci nejspíše úplně vymazali z paměti. Ve 46. minutě totiž sokolovský obránce Ševčík fauloval jednoho ze soupeřů ve vlastním vápně, načež následoval další pokutový kop. Toho se ujmul opět Šumský a nezaváhal. A aby bylo ještě hůře, ve 48. minutě to bylo už 1:3, když se přesnou hlavičkou trefil Dávid Berežný. Lipina tak zasadila Baníku dvě rány v rychlém sledu za sebou. Minuty po inkasovaných brankách se domácím nedařilo a nebyli s to založit kloudnou útočnou akci. S přibývajícím časem si ale Baník vypracoval tlak a zatlačil svého soupeře do defenzívy.

Snaha přinesla v 69. minutě svoje ovoce, po rohovém kopu totiž napřáhl ke střele Petr Glaser, jehož dělovka doletěla po teči do branky. Festival brankových příležitostí pokračoval a v 77. minutě byl bláznivý scénář deštivého utkání dokonán. Lukáš Provod totiž svojí střelou trefil ruku jednoho z hostujících hráčů ve vápně a byla z toho už třetí penalta. Míč si postavil Petr Glaser a zachoval chladnou hlavu. Nekompromisně proměnil, završil svůj hattrick a srovnal stav utkání na 3:3!

V úplném závěru mohly oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu. Kdo jiný než Petr Glaser v 86. minutě pálil těsně mimo, na druhé straně mohl v 91. minutě skórovat Klabník, ale i on nemířil přesně. Baník se tak v bláznivém utkání rozešel s Frýdkem-Místkem smírně 3:3.


Archiv

Partneři