Fanshop
Zpět 11.02.2017

Baník si v přípravě poradil s německým Hofem

Aktualita 12722
Ke čtvrtému přípravnému zápasu v zimní přestávce si Baník pozval německý Hof, hrající regionální ligu. Soupeř se prezentoval snaživým výkonem a rozhodně nebyl lehkým soupeřem. Vítězství si však připsal domácí Sokolov.
11.02.2017 11:00 FK Baník Sokolov - SpVgg Bayern Hof 3:0 (1:0)
FK Baník SokolovSpVgg Bayern Hof
Branky:25. A. Ševčík, 85. Kosak, 88. Kosak
ŽK:80. Vrtělka
Sestava:Šiman - Strada (61. Mejdr), O. Ševčík (61. Vondráček), Dobrotka (46. Čihák), Čermák (61. Krajačič) - Provod, Machek (46. Vrtělka), Glaser (46. Boček), Dvořák II (61. Kosak) - Zorvan - A. Ševčík (61. Tůma)L. Krbeček - Odenbach, Greim, Schraps, Root, Knoll, Biermeier, Antonyuk, Dartsch, Stroessner, Holek. (Stř. Oezdemir, Vogel, Hamann, Czaban, Šturm.)
Rozhodčí:
Počet diváků:70
Do brány Baníku se dnes postavil brankář Jakub Šiman, na postu pravého obránce pak začal Marek Strada, jenž se vrátil z Teplic. Poprvé se sokolovským divákům představil královehradecký Filip Zorvan a v útoku nastoupil Adam Ševčík z Olomouce, bratr stopera Baníku Ondřeje Ševčíka. 

Hof do Sokolova dorazil i s brankářem Lukášem Krbečkem, jenž také oblékal dres Baníku a v průběhu zápasu se do hry dostal i Tomáš Šturm, jenž na Baníku úspěšně působil v mládežnických kategoriích.
V úvodu se hrál vyrovnaný fotbal, spíše uprostřed hřiště, ale Baník hned v úvodu dvakrát zahrozil. Nejprve Zorvan ve skluzu zakončoval mimo bránu Hofu a zanedlouho se pěkně uvolnil Glaser, Dvořák II. přiťuknul balon Čermákovi, jehož tvrdý pokus Krbeček zlikvidoval.

Na první gól se čekalo do 25. minuty a byl to Baník, který otevřel účet zápasu. Po pěkné kombinační akci Glaser-Zorvan-Dvořák II posledně jmenovaný naservíroval míč před bránu Adamovi Ševčíkovi a novic v dresu Baníku neměl problém umístit míč za záda Krbečka – 1:0.

Na druhé straně zahrozil Hof několika centry, ale s těmi si bez problémů poradil brankář Šiman. To již měl Baník více ze hry a hrálo se především na polovině soupeře.

V závěru prvního poločasu si dvakrát vzal slovo Petr Glaser. Nejprve se sokolovský záložník velmi dobře popasoval s těžkou pozicí, ale míč po pěkné střele z voleje skončil přeci jen vedle brány Krbečka. V poslední minutě prvního dějství byl pak k vidění krásný fotbalový moment, kdy Glaser kroutil svou střelu zpoza vápna do šibenice, kam však přilétl Lukáš Krbeček a skvělým zákrokem zabránil gólu. První poločas tak skončil vedením Baníku 1:0.

Do druhé půle naskočil místo výborně hrajícího a nekompromisního Dobrotky další stoper Čihák, uprostřed zálohy pak Glasera s Machkem nahradili Boček a Vrtělka. 

První šanci druhého poločasu si vypracoval Baník, když po akci Strady zakončoval aktivní Zorvan, avšak mimo tři tyče.  Na druhé straně pak vzápětí centr hlavičkoval Antonyuk, Šiman na míč dosáhnout nemohl, naštěstí pro domácí střelecký pokus skončil taktéž vedle brány. Gól Baník nevstřelil ani po další akci z pravé strany, kdy se ve vápně snažilo zakončit hned několik hráčů, bohužel marně.

V 61. minutě se do hry dostala další pětice hráčů, konkrétně Vondráček,  Mejdr, Krajačič, Kosak a stoper Tůma, jenž opět dostal příležitost na hrotu útoku.  A právě Ludvík Tůma byl blízko vstřelenému gólu v 71. minutě, ale po náběhu do vápna pálil mimo bránu.  Ale i Hof se mohl dočkat vyrovnání, kdy nenápadný rohový kop Schrapse trefil tyč.

V 85. minutě přeci jen druhý gól do sítě Hofu padnul.  S vysokým balonem si skvěle poradil Tůma, který ho sklepl Zorvanovi, jenž vyslal dopředu Jana Kosaka, který propálil Krbečka – 2:0. Vzápětí po podobné akci mohl skórovat i Provod, ale tentokrát byl úspěšný velmi dobře chytající Krbeček.

Baník třetí gól přeci jen přidal. Z levé strany přesně centroval Krajačič na volného Tůmu, který umisťoval svůj pokus k tyči, bohužel pro něj ji však trefil. Jenže míč se odrazil přesně na kopačku Jana Kosaka a ten bez váhání dostal balon do odkryté sítě – 3:0.

Zanedlouho pak hlavní rozhodčí zápas ukončil a Baník tak čtvrtý přípravný zápas vyhrál o tři góly. Vítězství Baníku je zasloužené. Soupeř se prezentoval dobrým dojmem, ale kvalita přeci jen byla na sokolovské straně.

Další přípravný zápas odehrají Baníkovci opět doma na umělé trávě a to v pátek 17.2.2017 od 12:00 proti juniorce Viktorie Plzeň.

Fotografie ze zápasu

 

Archiv

Partneři