Fanshop
Zpět 14.03.2017

Tomáš Valenta: Dát gól, zápas by se vyvíjel asi jinak

Aktualita 12743
Jedním z nových hráčů v sestavě Baníku je Tomáš Valenta. Dvacetiletý útočník bojoval s obránci Pardubic a byl také u dvou největších šancí Baníku v sobotním utkání. Nejprve v prvním poločase bývalý mládežnický reprezentant do 18 a 19 let gólovou střelou trefil spoluhráče Jana Mejdra na brankové čáře, ve druhé půli pak novic v sestavě Baníku vypracoval velkou šanci pro Lukáše Provoda. Ani jedna příležitost bohužel gólem neskončila, Baník zápas prohrál a hráči byli po utkání velmi zklamáni. Rozhovor však Tomáš neodmítl.
Domácí prohra s Pardubicemi o jeden gól, jak byste zhodnotil toto utkání?
Bylo to hodně těžké, především na tomto terénu.  Bylo tam hodně nepřesností, to samozřejmě i z jejich strany. Škoda, že jsme nedali ten gól my. Měli jsme tam trochu smůlu, kdy Honzu Mejdra to trefilo na brankové čáře. To by se potom ten zápas asi vyvíjel úplně jinak. Oni pak z jedné šance dali gól a bylo to těžký.  Byl to klíčový okamžik, nakoplo je to.

Jak velké problémy dělal terén, především pro útočníka?
Terén byl těžký, nešlo to moc do kombinace. Chce to pak ty nakopávané balony, což na mě jako malého útočníka je těžký, takže nám toto úplně nevyhovovalo. Potřebujeme to dát na zem a být přesnější na zemi, protože je tam strašně moc nepřesností od nás.

V závěru jsme Pardubice zatlačili, co chybělo k vyrovnání?
Chyběl trochu větší důraz, větší víra, že ten gól dáme a hlavně jak říkám, větší důraz.

Pojďme k Vám. Popište prosím fanouškům Vaši dosavadní kariéru, která předcházel příchodu do Baníku…
Začínal ve Slavii Praha, kde jsem byl až do loňského roku, kdy jsem šel v zimě do Táborska, do druhé ligy. Tam jsem působil půl roku, nevyšlo to tam, takže jsem šel zpátky do Slavie. Během dvou dnů mě oslovili třetiligové Dobrovice, tak jsem šel tam. Tam to nebylo špatné, dal jsem nějaké góly, ale pak mi volal trenér z Baníku, že by měl o mě zájem, tak jsem odešel do Sokolova.

Jak jste zatím v Sokolově spokojený?
Líbí se mi tady hodně. Musím říct, že je tady super parta, kluci mají chuť do fotbalu. A i v těch trénincích… prostě mě tady ten fotbal baví.

Jaké máte cíle s Baníkem?
Ač to zatím nevypadá, tak cíle máme velké. Je potřeba zlepšit naší hru a hlavně dát nějaké góly. Osobně bych chtěl odehrát co nejvíce minut a pomoci týmu vyhrávat.

Děkuji za rozhovor.
Také děkuji.
 

Archiv

Partneři