Fanshop
Zpět 15.06.2017

Začala příprava na novou sezónu

Aktualita 12869
K prvnímu tréninku po necelých třech týdnech odpočinku se baníkovci sešli ve čtvrtek odpoledne a v šatně je přivítal i Pavel Horváth, nová posila trenérského týmu. V kabině se objevilo několik staronových tváří, některé naopak chyběly.
Pavel Horváth odstartoval první tréninkovou jednotku v půl páté, kdy teploměr ukazoval stále pro fotbal ne úplně ideální teplotu. Na trávníku horního hřiště, odkud mohli baníkovci sledovat pokračující rekonstrukci hlavního hřiště, se sešli tři brankáři - Jakub Šiman (hostující z Viktorie Plzeň), Jakub Dvořák I. (navrátilec z hostování v Karlových Varech) a Jaroslav Belaň, který dočasně gólmanskou skupinu i trenérsky povede. Mezi hráči v poli byl úplným nováčkem v sokolovských barvách 18letý záložník Martin Rychnovský z Viktorie Plzeň. Do přípravy s Baníkem se opět zapojil 26letý útočník Pavel Došlý, který v minulém ročníku úspěšně působil v třetiligovém Tachově a který v sezóně 2013/2014 v Sokolově hostoval a připsal si dva starty ve Fortuna národní lize. Z hostování v divizních Karlových Varech se vrátil středopolař Daniel Krlička, z dorostu U19 se do přípravy zapojil Rostislav Vokáč. V příštím týdnu se k týmu připojí další 18letý talent z plzeňské Viktorie záložník Michal Hlavatý a stoper Ludvík Tůma, jenž hostoval v divizním Ostrově.

Kvůli zranění nemůže zatím trénovat Pavel Čermák, individuálně se připravoval Tomáš Valenta. Smlouva skončila obránci Martina Dobrotkovi i záložníkovi Vítu Vrtělkovi, který za náš klub odehrál 107 soutěžních utkání. Oba v dresu Baníku již neuvidíme stejně jako Domagoje Krajačiće, kterému byla předčasně ukončena smlouva. Baníkovci se zatím budou připravovat v Sokolově, k prvnímu utkání zamíří v sobotu 24. června, kdy se v německém Pockau utkají s Chemnitzer FC.

Kádr na začátku letní přípravy

Brankáři: Jaroslav Belaň, Jakub Dvořák I., Jakub Šiman
Obránci: Pavel Čermák, Adam Čihák, Jurij Medveděv, Jan Mejdr, Ondřej Ševčík, Ludvík Tůma, Zbyněk Vondráček
Záložníci: Petr Glaser, Michal Hlavatý, Jan Kosak, Daniel Krlička, Vojtěch Machek, Martin Rychnovský, Rostislav Vokáč
Útočníci: Pavel Došlý, Jakub Dvořák II., Lukáš Provod, Vojtěch Přeučil, Tomáš Valenta

FOTOGRAFIE Z PRVNÍHO TRÉNINKU

Archiv

Partneři