Fanshop
Zpět 08.07.2017

V dalším přípravném zápase prohrál Baník s Auerbachem 1:2

Aktualita 12891
V rámci soustředění ve Františkových Lázních sehrál Baník další přípravný zápas proti německému Auerbachu. Utkání tentokrát skončilo prohrou Sokolova 1:2, když se soupeř dvakrát prosadil po rohových kopech. Za Baník pak v 82. minutě korigoval skóre Adam Ševčík.
08.07.2017 11:00 FK Baník Sokolov - VfB Auerbach 1906 1:2
FK Baník SokolovVfB Auerbach 1906
Branky:82. A. Ševčík45. Heger, 52. Shoshi
Sestava:1. poločas: Šiman - Vokáč, Vondráček, Mráz, Mejdr - Čihák, Glaser - Provod, J. Dvořák II, Valenta - Přeučil

2. poločas: Šiman, Strada, O. Ševčík, Tůma, Vukajlovič - Rychnovský, Badocha, Havel - A. Ševčík

Schmidt (46. Rosenkranz ) - Löser ( 46. Hoffmann), Sieber (46. Kötzsch), Heger, Stock - Mattern, Nový - Wild (46. Kunert), Kühn, Schlosser - Shoshi
Rozhodčí:
Počet diváků:80
Stejně jako v předešlých duelech nasadil Pavel Horváth do každého poločasu jinou jedenáctku. Zranění nepustila do utkání Čermáka, Františka Dvořáka, ani Jana Kosaka. Pro Baník se jednalo o druhý přípravný zápas v rámci soustředění ve Františkových Lázních.

Do zápasu vstoupili lépe fotbalisté Auerbachu, hrajícího čtvrtou nejvyšší německou soutěž. Už v 1. minutě se po Vokáčově zaváhání dostali do slušné střelecké pozice, ale Dvořák I. nakonec zasahovat nemusel. O tři minuty později následovala rychlá akce, na jejímž konci jeden z hráčů soupeře pálil v dobré šanci naštěstí jen nad. Baníkovci s k brance Auerbachu dostávali po křídlech. Valentův centr nikoho v zeleném nenašel, ani standardka po deseti minutách hry k ohrožení soupeřovy brány nevedla. Ve 14. minutě předvedli sokolovští fotbalisté povedenou akci středem, Přeučil pustil míč chytře na Glasera, ale tomu chybělo kousek štěstí, aby se s míčem dostal až před brankáře Auerbachu. Nebezpečnější však byli němečtí hráči. Mráz zablokoval gólovou příležitost hostů, poté následovala technický pokus z šestnáctky těsně vedle.

Ve 22. minutě odcentroval Přeučil z pravé strany na Valentu, jehož hlavička v brance neskončila. Další centr, tentokrát z levé strany z kopačky Valenty, se kroutil hodně zajímavě, ale baníkovci z něj nezakončili. Deset minut před poločasovou přestávkou hlavičkoval po Dvořákově standardce Přeučil jen nad branku Auerbachu. Chvíli nato baníkovci rychle rozehráli, ke střele se dostal Provod, jenže mířil nepřesně. Ve 42. minutě musel Dvořák I. předvést pohotový zákrok proti ostré ráně soupeře. Ve 45. minutě už kapitoval, když jej po rozehraném rohovém kopu zblízka překonal Heger. Auerbach tak po první půli vedl 1:0.

Po změně stran jako první zahrozili hosté a znovu z toho padl gól. V 52. minutě se zopakovala situaci z konce prvního poločasu, pouze zakončujícím byl Shoshi. Šanci na vyrovnání měl na druhé straně Rychnovský, ale neproměnil, z další střely pak mířil Adam Ševčík jen nad. Soupeř z Německa neprotočil celou sestavu jako sokolovské mužstvo, proto už se tak často před branku Baníku nedostával. Naopak se musel bránit útočným akcím Západočechů. V 71. minutě si hosté nepohlídali kolmici, na kterou si naběhl Adam Ševčík, jenže jeho sólo skončila na pozorném gólmanovi Auerbachu. Z následného rohu hlavičkoval Tůma jen mimo tři tyče. 

Aktivně hrající Adam Ševčík předvedl v 74. minutě povedenou individuální akci, když se dokázal prosadit proti trojici protihráčů, ale následně vypálil jen vedle. Další hezkou akci ukázal Rychnovský, jenž prošel na osu hřiště, jeho tvrdou ránu gólman soupeře vyrazil. V 82. minutě už se baníkovcům povedlo snížit na 1:2. Adam Ševčík obdržel ideální přihrávku za obránce a nekompromisní střelou do horní části brány stanovil konečný výsledek duelu, na kterém nic nezměnil ani vyhrocený konec utkání.


FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ



Archiv

Partneři