Fanshop
Zpět 13.07.2017

Pavel Horváth o soustředění a přípravných duelech s německými týmy

Aktualita 12896
Soustředění je minulostí, do prvního ostrého utkání nechybí ani dva týdny. Pavel Horváth ladil mužstvo na start nové sezóny nejen při samotných trénincích, ale také ve třech přípravných utkáních proti Hofu a Auerbachu. Jak byl se vším spokojený se dočtete níže.
Baníkovci za sebou mají týdenní soustředění ve Františkových Lázních, kde každoročně nacházejí vynikající podmínky pro přípravu na novou sezónu. "Samozřejmě až během celé sezóně uvidíme, jak moc se nejen soustředění, ale celá příprava povedla. Můj pocit je takový, že jsem v těch dvaceti hráčích a třech gólmanech viděl obrovský chtíč a velkou chuť se poprat o místo v kádru a v základní sestavě. Z tohoto pohledu jsem spokojený. Všichni soustředění přežili ve zdraví až na Honzu Kosaka, který měl lehčího koňara měl by brzy s námi zase trénovat naplno," shrnul Pavel Horváth.

V rámci samotného soustředění odehráli sokolovští fotbalisté dva duely, oba proti německým celkům. Hof porazili 4:1, Auerbachu podlehli 1:2. "Pořád jsme byli rozdělení na dvě jedenáctky, spíš to bylo o kondici a o tom, abychom viděli, jak se kluci chovají v únavě. Na zápasy ani nebyla extra příprava, naopak jsme před nimi měli těžké tréninky. A to na hráčích bylo vidět," nepřikládal těmto utkáním větší váhu jeden z trenérů Baníku.

Zatím poslední přípravný zápas odehráli Západočeši v úterý znovu proti Hofu. Ten porazili 5:0 a trenér Horváth jej hodnotil následovně: "Těch padesát pět minut, kdy jsme sestavu neměnili, snese určité měřítko. Chtěli jsme hrát trošku jinak, trošku agresivněji než v předešlých zápasech. Tomu předcházelo volno, které kluci v sobotu a v neděli měli. Objevovaly se ve hře věci, které chceme, aby se objevovaly. Měli jsme velký důraz v koncovce a dávali z toho góly. Prostřídání šesti hráčů, aniž bych kohokoliv hodnotil, mělo zásah na naši hru. Přesto jsme měli utkání pod kontrolou a ještě přidali jeden gól. Jsem spokojený a v dalších dnech přizpůsobíme trénink. Máme nějakých deset dní do pohárového zápasu, takže ještě je dostatek času se zaměřit jak na ofenzivní, tak i defenzivní standardní situace. A taky zapracujeme na tom, abychom hráli dobrý a rychlý fotbal," dodává sokolovský kouč.

Ve druhém utkání proti Hofu nastoupil nově testovaný Matěj Končal, jenž už stihl posbírat prvoligové starty za několik různých klubů. "Jednoznačně může být alternativou na levý kraj obrany. Bohužel Čermák má přetrvávající problémy v oblasti třísla a břicha, což pro nás není nic příjemného. Byl tady Niky Vukajlović, který ale svou zkoušku už ukončil. Přichází Končal, kterou tuhle pozici hraje, může hrát i záložníka a pro nás dobrá posila."

Kromě Vukajloviće v klubu dále nepokračuje ani Ondřej Badocha, Rostislav Vokáč se přesouvá do divizních Karlových Varů, kde bude hostovat.

Archiv

Partneři