Fanshop
Zpět 30.07.2017

Vedení po prvním poločase vzalo za své, baníkovci ve Vlašimi padli 1:2

Aktualita 12909
Sokolovští fotbalisté chtěli ve Vlašimi bodovat a jejich cíl se začal naplňovat po půlhodině hry, když rychlý protiútok přetavil v přesnou střelu k tyčce Adam Ševčík. Naději na bodový zisk však vzaly dvě minuty ve druhém poločase, během kterých domácí otočili zápas na 2:1. Šance Baníku na vyrovnání gólem neskončily, a tak si na úvod sezóny připisujeme porážku.
1. kolo, 30.07.2017 17:00 FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Baník Sokolov 2:1
FC Sellier & Bellot VlašimFK Baník Sokolov
Branky:54. Fotr, 55. Wiesner30. A. Ševčík
ŽK:61. Skopec, 85. Vodháněl, 87. Hadaščok84. Mejdr
Sestava:Nguyen – Penc, J. Štochl, Wiesner, Tusjak – Janda (80. Milan Kadlec), Vodháněl, Hašek, Skopec (74. Mara) – Hadaščok (86. Cabadaj), FotrBelaň - Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Končal - Machek, Glaser (K) - Provod, J. Dvořák II. (55. Hlavatý), Kosak (58. Rychnovský) - A. Ševčík (73. Přeučil)
Rozhodčí:Pechanec – Poživil, Fišer
Počet diváků:745
Trenéři Hejret a Horváth poslali do prvního ligového utkání totožnou jedenáctku jako před týdnem v poháru proti Lounům. První start za Baník ve FNL si připsali obránci Mráz s Končalem a útočník Adam Ševčík. V průběhu druhé půle pak i Hlavatý s Rychnovským.
 
V úvodu utkání nesledovalo více než sedm set diváků šancemi nabitý duel. Hrálo se v podstatě mezi oběma šestnáctkami s minimem přesných zakončení. Na první gól se čekalo do 29. minuty. Baníkovci přešli do rychlého kontru, na jehož konci stál Adam Ševčík, který pěknou střelou k tyči poslal hosty do vedení 1:0. Pro sokolovského útočníka se jednalo o první gól v sokolovském dresu v soutěžním zápase. Krátce před přestávkou zahrozili Středočeši. Wiesnerův solidní pokus Belaň vyrazil, dorážející Fotr pak netrefil míč ideálně a z dorážky nevyrovnal. Úvodní poločas tak vyzněl lépe pro baníkovce.
 
Po změně stran si baníkovci vybojovali roh, ze kterého ovšem nezahrozili. O poznání nebezpečněji bylo před sokolovskou bránou. V 53. minutě srovnal skóre na 1:1 domácí Oskar Fotr. A to od vlašimských fotbalistů nebylo vše. Už o minutu později vyrazili do brejku, kterému předcházela obrovská šance Baníku, a dobře mířená střela Tomáše Wiesnera znamenala vedení Vlašimi 2:1. Poté přišla dvě střídání hostů v rychlém sledu, ale také následovala další velká šance domácích. Břevno Belaňovy brány zachránilo baníkovce od třetího gólu.
 
Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal ještě Přeučil. Ten byl svědkem velké šance střídajícího Kadlece, jenž upaloval sám na Belaně, ale sokolovská jednička vytasila výtečný zákrok. Na opačné straně nechybělo k vyrovnání moc, jenže jeden z vlašimských hráčů vykopl míč z brankové čáry! Více už se toho nepřihodilo, a tak si baníkovci vezou z Vlašimi porážku 0:1.
 

Archiv

Partneři