Fanshop
Zpět 16.09.2017

V neděli dopoledne se Baník představí pod žižkovským vysílačem

Aktualita 12950
V dalším kole zajíždí sokolovští fotbalisté do hlavního města naší republiky, kde změří síly s tradičním účastníkem FNL Viktorií Žižkov. Na tohoto soupeře nemají baníkovci dobré vzpomínky zejména z poslední sezóny. Pražané v posledním kole zvítězili ve Frýdku-Místku, Baník naopak doma prohrál se Znojmem, ale trenér Horváth věří, že i z Prahy se mohou body odvézt domů na západ Čech.
Pavel Horváth: Věřím, že se prosadíme i naší hrou

V druholigové tabulce patří po sedmi kolech Baníku s pěti body třinácté místo, což trenér sokolovského mužstva Pavel Horváth vnímá, ale také věří, že jeho svěřenci se začnou bodově prosazovat mnohem více. "Troufnu si říct, že naše výkony po fotbalové stránce nejsou špatné, ale nemáme body, což se nelíbí mně, hráčům a jistě ani fanouškům. Nicméně věřím, že je začneme sbírat ve větším množství a budeme úspěšnější než doposud. Nechceme se uchylovat k pouhému nakopávání míčů a soubojům, chceme hrát fotbal," zůstává u své filosofie trenér Baníku.

Ani na Žižkov nepojedou baníkovci kompletní, budou chybět stejní hráči jako proti Znojmu. "Zranění Havel, Čihák i Adam Ševčík stále nejsou připraveni, proto na Žižkově hrát nebudou," konstatuje Pavel Horváth, jenž také komentuje brankářskou pozici. "Všichni naši brankáři ví, jaká je jejich pozice. To platí také u Petra Bolka, který odchytal poslední zápas proti Znojmu. Zatím nemám důvod u něj nic měnit."

Na minulou sezónu a utkání proti pražské Viktorii baníkovci nevzpomínají v dobrém. Na podzim na hřišti soupeře vedli už 2:0, jenže v poslední minutovce o nadějný náskok přišli a nakonec z Prahy vezli jeden bod za remízu 2:2. Na jaře pak Západočeši doma schytali debakl 0:5, který znamenal také konec trenéra Dreiseitla na baníkovské střídačce.
 

Žižkov góly dává, ale i dostává

V letošní sezóně se diváci při utkání Žižkova nemohou nudit. Viktoria pod vedením trenéra Davida Vavrušky patří k těm ofenzivnějším týmům soutěže. Svědčí o tom například duel 5. kola, ve kterém Pražané doma nastříleli Vítkovicím pět branek. V posledním odehraném kole pak zvítězili 2:0 ve Frýdku-Místku. To však byly jediné dvě výhry v tomto ročníku. Body ještě získali za čtyři remízy (s Č. Budějovicemi, Varnsdorfem, Olympií a Příbramí) a skousnout museli jednu porážku - 1:4 v Hradci Králové.

Aktuálně patří Žižkovu 9. místo s 10 body a skóre 12:8. Nejlepšími střelci jsou exslávista Josef Bazal a také trochu překvapivě obránce Pavel Hašek, oba skórovali třikrát. Na soupisce našeho nedělního soupeře najdeme i zkušeného stopera Švejdíka, ostřílené záložníky Podrazkého s Volkem či nadějného útočníka Telnara. Všichni si také zahrají 3. kolo MOL Cupu, kde jejich soupeřem bude prvoligový Jablonec. Zápas se bude hrát na severu Čech.

Sestava FK Viktoria Žižkov ze 7. kola FNL: Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Hurka (62. Čermák), Kodeš, Podrazký – Bazal, Musa (74. Jelínek), Engelmann (81. Galuška)

Utkání 8. kola Fortuna národní ligy bude na žižkovském stadionu rozhodovat trojice sudích Jiří Slabý – Tomáš Batík, Miloš Vitner. Výkop zápasu je stanoven na neděli 17. září v 10:15 a průběh tohoto duelu můžete sledovat nejen na našem Facebooku či Twitteru, ale také prostřednictvím streamu na webu partnera druhé ligy, sázkové společnosti Fortuna.

 

Archiv

Partneři