Fanshop
Zpět 14.10.2017

Po reprezentační přestávce hostíme nováčka Olympii

Aktualita 12983
O tomto víkendu pokračuje Fortuna národní liga 11. kolem a v něm se baníkovci opět představí doma, jejich soupeřem bude nováček FK Olympia. Pražané zažili dobrý vstup do soutěže a momentálně jim solidní sedmá pozice, na které mají pětibodový náskok na Baník. V posledním kole si hosté dovezli tři body z Frýdku-Místku, baníkovci venku také vyhráli - ve Varnsdorfu 1:0.
Pavel Horváth varuje: Olympii se výsledkově daří

"Naším dalším soupeřem bude nováček, kterému vyšel vstup do soutěže a na hřišti se jim výsledkově daří, hrají bez zábran. Nicméně my se hlavně soustředíme na sebe a svoji hru. Chceme doma navázat na utkání s Varnsdorfem, které se nám povedlo i výsledkově. Očekávám otevřený zápas a doufám, že si opět vytvoříme šance, které proměníme," vyhlíží nedělní utkání trenér Pavel Horváth.

A jak baníkovci strávili dva týdny bez soutěžního utkání? "Klasicky jsme využili tohle období k dobití baterek a dobře jsme potrénovali," nepřekvapuje sokolovský trenér, jenž se během této doby zúčastnil několika akcí pro fanoušky Baníku. "Já s tím nemám absolutně žádný problém, patří to k tomu. Naopak si ještě myslím, že by takových akcí mohlo být více, abychom dostali fotbal do podvědomí dětí a škol a tím je přitáhli ke sportu jako takovému."

Baníkovci se před reprezentační pauzou představili v rámci 10. kola ve Varnsdorfu, kde díky zásahu Matěje Končala vyhráli 1:0 a do tabulky si připsali cenné tři body. Díky tomuto zisku se Baník posunul v tabulce na 11. místo s 11 body a skóre 12:14.

Nováček FK Olympia je zatím sedmý

FK Olympia je jediným týmem v letošní sezóně, který postoupil z nižší soutěže. Do minulé sezóně působil klub v Hradci Králové, ovšem po postupu do profesionální druhé ligy přesídlil A-tým do Prahy a své domácí zápasy hraje na Stadionu Evžena Rošického. Mládež nadále působí pod hlavičkou královehradecké Olympie. Postup z ČFL zažil s mužstvem 29letý stoper Jiří Duben, odchovanec Baníku, který dříve hájil barvy taktéž třetiligového mužstva SK Zápy. V právě probíhající sezóně se do statistik zapsal pěti zápasy a jednou červenou kartou.

Kromě něj jsou na soupisce zkušení Luděk Frydrych, brankář, či Marek Opluštil, obránce se zkušenostmi ze Žižkova či Českých Budějovic. V mužstvo působí také exvlašimský Brazilec Frizoni či bývalý žižkovský útočník Hejný. Nejlepšími střelci týmu jsou dvoubrankoví Liener a Ruml.

Olympia to zatím po nekompletní třetině soutěže dotáhla na průběžné 7. místo se ziskem 16 bodů a skóre 13:10 za čtyři vítězství, čtyři remízy a jedinou porážku. Mužstvo vedené Milošem Sazimou má navíc jedno utkání k dobru. V posledním kole zajížděli Pražané do Frýdku-Místku, kde sice brzy prohrávali, ale do poločasu srovnali zásluhou Rotheho. Tři body vystřelil Olympii dvě minuty před koncem Opluštil.

Zápas 11. kola Fortuna národní ligy se na sokolovském stadionu hraje v neděli 15. října od 15 hodin a rozhodovat jej bude trio Mikyska – Vlasjuk, Novák. Informace z průběhu utkání můžete sledovat také na našem Facebooku a Twitteru.
 

Archiv

Partneři