Fanshop
Zpět 15.10.2017

Doma opět bez bodů, Baník prohrál s Olympii 1:3

Aktualita 12984
Doma se Baníku body sbírat nedaří. Fotbalisté Sokolova v 11. kole Fortuna národní ligy prohráli na domácím hřišti s Olympií Praha 1:3 po poločase 1:1. Za Baník se prosadil Petr Glaser, který ve 20. minutě proměnil penaltu.
11. kolo, 15.10.2017 15:00 FK Baník Sokolov - FK Olympia a.s. 1:3 (1:1)
FK Baník SokolovFK Olympia a.s.
Branky:20. Glaser (pen.) 28. Žežulka, 48. Žežulka, 57. Katidis (pen.)
ŽK:39. Hlavatý (SOK), 54. Machek (SOK), 56. Strada (SOK), 81. Glaser (SOK)46. Opluštil (OHK), 52. Hejný (OHK), 56. Jukl (OHK), 60. Katidis (OHK), 78. Frizoni (OHK)
ČK:62. Hejný (OHK)
Sestava:Bolek – Strada, Tůma (46. O. Ševčík), Mráz, Mejdr – Machek, Glaser (C) – Kosak, Hlavatý (58. Přeučil), Končal (25. Provod) – Dvořák.Soukup – Rothe, Opluštil, Žežulka – Frizoni, Vopat (90+3. Kuťák), Verner, Jukl – Katidis, Hejný, Ruml (39. Dordević, 90. Bareš).
Rozhodčí:Mikyska – Vlasjuk, Novák
Počet diváků:1030
Do Sokolova v neděli dorazila Olympia Praha, nováček soutěže. Do sestavy Baníku se vrátil uzdravený Petr Glaser a také Vojtěch Machek, který v minulém kole odpočíval kvůli karetnímu trestu.

Od úvodních minut bylo zřejmé, že na Baník čeká houževnatý, běhavý a důrazný soupeř. A byli to hosté, kteří byli v úplném úvodu o něco aktivnější.  Ale domácí se postupně dostávali do hry a dočkali se vstřeleného gólu.  Po situaci na hranici ofsajdu se dostal do vápna Kosak, byl sražen a rozhodčí neváhal – pískala se penalta.  K té se jako již obvykle postavil kapitán Petr Glaser, jenž poslal gólmana na druhou stranu a Baník vedl – 1:0. A Sokolov se ihned po gólu dral do dalších útoků.

Jenže ve 25. minutě se Končal nešťastně srazil hlavou se soupeřem a pro krvavé zranění nemohl pokračovat. Do hry tak šel Provod. A hosté brzy vyrovnali. Zákrok na Machka sudí jako faul neposoudil, hosté získali míč, který se dostal až k Ondřejovi Žežulkovi, jenž krásnou střelou překonal Bolka – 1:1.

Do konce prvního poločasu se již ani na jedné straně žádná šance neurodila a mužstva tak zamířila do šaten za remízového stavu.

Do druhého dějství již nezasáhl stoper Ludvík Tůma, který musel kvůli zranění odstoupit.  A Baník brzy inkasoval. Po rohovém kopu nejprve ještě stačil Bolek hlavičku vyrazit, bohužel ale jen k Ondřejovi Žežulkovi, který již neměl problém dostat míč do sítě – 1:2. Kromě gólu bylo na začátku druhého poločasu k vidění i pět žlutých karet a tu poslední obdržel Strada, po jehož zákroku na Frizoniho byl nařízen pokutový kop. Tu zahrával Georgis Katidis, který nekompromisní bombou nedal Bolkovi šanci – 1:3. Baník tak ztrácel dva góyl.

Šanci na snížení nabíndnul Sokolovu hostující Hejný, který v 62. minutě zajel do Bolka a dal tak Baníku možnost dlouhé početní výhody.  Hosté se tak stáhli spíše do defenzivy a čekali na svoji šanci na brejk. Baník se snažil o snížení, před bránu Olympie přilétlo několik centrů a blízko byl gól Provod, ale úspěšný nebyl.  Po dalším centru zakončoval v krkolomné pozici Přeučil, ale pouze do boční sítě.

V 79. minutě byl pak Přeučil přihrávajícím, když ve velmi dobré pozici pálil Kosak, ale pouze do brankáře Soukupa. Gól visel opravdu na vlásku a blízko mu byl Ondřej Ševčík, když se zavěsil do vzduchu, ale svou hlavičkou jen těsně minul.
Baníku nebyl další gól přán. V 89. minutě již překonaného Soukupa zastoupil hráč v poli a na brankové čáře vyhlavičkoval míč mířící do sítě. A když v 94. minutě neuspěl ani aktivní Kosak, došla Olympia k vítězství 1:3 při maximální produktivitě.  Baník tak doma znovu nebodoval a nepotvrdil zisk z Varnsdorfu.

Nyní čekají na Baník exligoví soupeři. V sobotu zajíždí Sokolov do Hradce Kárlové, v neděli 29.10. pak Baník od 14:30 bude hostit Příbram. 

FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ
 

Archiv

Partneři