Fanshop
Zpět 19.12.2017

Hráči Baníku na dětském oddělení sokolovské nemocnice

Aktualita 13033
Naštěstí jen devět dětí obdarovali fotbalisté Baníku Sokolov na dětském oddělení sokolovské nemocnice. Ne že by bylo málo dárků, naštěstí chybělo více malých pacientů.
„Tentokrát jsme vyslyšeli výzvu vrchní sestry dětského oddělení, kde bylo málo hraček, a žádala veřejnost o pomoc. Zprávu jsme přenesli dál na naše fanoušky, aby se do sbírky zapojili,“ vysvětluje manažerka FK Baník Sokolov Petra Božeková Makoňová, jak že se to druholigoví fotbalisté ocitli s krabicemi plnými plyšáků, dalších hraček a nejrůznějších stolních her na dětském oddělení.

A tak se v sokolovské nemocnici postupně otvíraly dveře dětských pokojů a překvapené oči malých pacientů sledovaly zástup s kupou dárků v rukách, v čele s kapitánem A-mužstva Baníku Petrem Glaserem. „Myslím, že to je skvělá věc. Pro nás je maličkost přinést dětem hračky a trošku jim zvednout náladu, když musí ležet v nemocnici, a ještě k tomu před Vánocemi. Za Baník Sokolov mohu říct, že jsme rádi, že u toho můžeme být,“ říká Glaser, kterému při rozdávání vydatně sekundoval brankář Jakub Dvořák a Petra Božeková Makoňová, v doprovodu vrchní sestry Petry Fischerové, mluvčí nemocnice Markéty Singerové, ředitele Jaroslava Kratochvíla a primáře oddělení Luboše Vaňka.

První si z nadílky vybírala Nela. „Já bych si vzala tu hru,“ nechala se nakonec přemluvit. Kačenka o pokoj vedle s radostí už pomalu balila domů, na nečekanou návštěvu zíral spolu s maminkou Martin z Rotavy. Dárky obdržela i Růženka na kojeneckém pokoji, nebo Eliška na mateřském. „Jéé, děkujeme,“ neskrývali potom radost maminka a otec malé Andrejky.
Zástupci fotbalového klubu nebyli v sokolovském Nemosu poprvé. „S nemocnicí spolupracujeme již dlouhé roky na různých úrovních. Každým rokem také organizujeme právě tuto sbírku hraček, první byla již v roce 2013,“ upřesňuje Petra Božeková Makoňová.

Její slova potvrzuje mluvčí sokolovské nemocnice Markéta Singerová. „S fotbalovým Baníkem pravidelně navštěvujeme dětské oddělení naší nemocnice začátkem léta a pak před Vánoci s dárečky pro hospitalizované děti. Rozdáváme tak radost, takové návštěvy vždy potěší nejen děti, ale i jejich rodiče,“ doplňuje.

Letos fanoušci sokolovského Baníku přinesli hračky na stadion při mistrovských utkáních hned dvakrát. „Moc nás těší, že chtějí s námi dělat radost právě těm nejmenším,“ chválí manažerka klubu sokolovské příznivce.

Spokojenost na všech stranách.

Autor: Zdeněk Plachý - Sokolovský deník

Fotografie a zdroj



 

Archiv

Partneři