Fanshop
Zpět 10.02.2018

Sokolovští fotbalisté si v přípravě poradili s Karlovými Vary 4:0

Aktualita 13058
Dalším soupeřem v přípravě byli Baníku hráči karlovarské Slavie, účastníci divizní soutěže. Už po necelé minutě hry otevřel skóre Stanislav Vávra. Ve zbytku první půle se třikrát za sebou prosadil Adam Ševčík. Po změně stran baníkovci své šance neproměnili, a tak už další góly k vidění nebyly.
10.02.2018 11:00 FK Baník Sokolov - Slavia Karlovy Vary 4:0 (4:0)
FK Baník SokolovSlavia Karlovy Vary
Branky:10., 29. a 35. A. Ševčík, 1. Vávra
Sestava:Belaň - Mejdr (16. Čihák), Tůma (46. Mráz), O. Ševčík, Končal - J. Dvořák (67. Rychnovský), Machek - Rychnovský (46. Kosak), Glaser, Vávra - A. ŠevčíkChára (46. Strnad) - Kořistka, Samek, Pěkný, Kalina, Krlička, Vokáč, Mestl, Geňo, Staněk, Novotný
Náhradníci: Strnad - Gabriel, Gruber, Jiskra, Skala
Rozhodčí:M. Štěrba - V. Štěrba ml., Hányš
Počet diváků:60
Ze zdravotních důvodů nemohli do utkání nastoupit Marek Strada, Lukáš Provod, Vojtěch Přeučil, František Dvořák, Michal Hlavatý a Pavel Čermák. Sestava divizních Karlových Varů byla z velké části složena z hráčů, kteří prošli mládežnickými kategoriemi Baníku a kteří ve Slavii momentálně hostují. V hostující jedenáctce nechyběl kapitán Marián Geňo, jenž také oblékal druholigový dres Baníku.

Sokolovští začali zhurta. Po několika desítkách vteřin zatáhl míč po pravé straně do šestnáctky Adam Ševčík, střílenou přihrávkou našel Stanislava Vávru, který zblízka nadvakrát dostal balón do sítě - 1:0. Ve 3. minutě pálil Rychnovský ostře jen do boční sítě. Poté zahrozili hosté. Do výhodné střelecké pozice se dostal Rostislav Vokáč, ale Belaň proti jeho pokusu mimo tři tyče zasahovat nemusel. V 10. minutě Vávra vysunul za obranu Adama Ševčíka, který nekompromisní dělovkou o břevno navýšil vedení Baníku na 2:0. V 16. minutě baníkovci přišli o zraněného Jana Mejdra, kterého po zbytek duelu nahradil Adam Čihák.

Po dvaceti minutách hry Končal přesně našel od levé lajny Vávru, který ale zakončoval těsně mimo. O šest minut později střílel z otočky Rychnovský, ale trefil jen gólmana Cháru. Ve 29. minutě utekl obraně Slavie opět Adam Ševčík a opět se nemýlil - 3:0. Ve 33. minutě odcentroval zprava Čihák a Vávra hlavou zamířil jen nad břevno. Běžela 35. minuta , když další pobídku do úniku zužitkoval neomylný Adam Ševčík - 4:0. Za minutu protáhl Cháru technickým pokusem Glaser. V závěru poločasu se ještě do střeleckých pozic dostal Čihák s Tůmou, ale oba zakončovali jen vedle karlovarské brány.

Do druhého poločasu nastoupili v sokolovské sestavě stoper Peter Mráz a záložník Jan Kosak, kteří vystřídali Ludvíka Tůmu a Martina Rychnovského. Druhý poločas už nenabídl takové tempo jako první půle, baníkovci sice podle očekávání svého soupeře přehrávali, ale další branky už nepřidali. Blízko ke svému čtvrtému gólu měl v 50. minutě Adam Ševčík, jenže ve vyložené šanci tentokrát selhal. Stejně tak se nepodařilo skórovat Kosakovi o dvě minuty později, když vystihl rozehrávku soupeře, ale míč nastřelil jen do brankáře Strnada. V 66. minutě se opět blýskl karlovarský brankář, když ve velké šanci vychytal Adama Ševčíka. V 70. minutě už se zdálo, že Kosak přidá pátý gól, když si položil brankáře i obránce, ale míč směřující do prázdné brány nakonec odkopl další z hostujících zadáků.

Utkání skončilo vítězstvím 4:0. Další přípravný zápas mají baníkovci na programu opět v sobotu od 11:00 - 17. února přivítají německý Weiden.

FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ

Archiv

Partneři