Fanshop
Zpět 17.02.2018

Ubojované vítězství 2:1 nad Weidenem

Aktualita 13062
Až branka Jana Mejdra z 86. minuty rozhodla o sokolovském vítězství nad bavorským Weidenem 2:1. Na šance vyrovnané utkání proti houževnatému soupeři nebylo pro baníkovce snadným soustem. Ve druhém poločase museli dotahovat jednobrankové manko, což se jim i se štěstím podařilo.
17.02.2018 11:00 FK Baník Sokolov - SpVgg SV Weiden 2:1
FK Baník SokolovSpVgg SV Weiden
Branky:59. Wildenauer (vlastní), 86. Mejdr11. Brusch
Sestava:Bolek - Mejdr, Tůma, Mráz (46. O. Ševčík), Končal (37. Machek) - Čihák, J. Dvořák - Kosak (76. Vávra), Přeučil, Vávra (46. M. Rychnovský) - F. Dvořák (46. A. Ševčík)Forster, Shmidt - Wildenauer, Bächer, Polom, Graml, Scherm, Ruprecht, Brusch, Radler, Lang, Heinl, Riester, Hegenbart, Kovac
Rozhodčí:V. Melničuk
Počet diváků:70
K dalšímu přípravnému utkání si baníkovci na sokolovskou umělku pozvali účastníka Bayernligy SpVgg Weiden, jehož barvy hájí řada českých fotbalistů, mimo jiné také bývalý mládežnický hráč Baníku Martin Polom. A byli to právě hosté, kdo jako první vyslal střelu na soupeřovu bránu. Ta však letěla pouze nad. V 6. minutě vyrazil německý celek po rohu domácích do brejku a Peter Mráz musel na poslední chvíli uhasit rodící se gólovku Weidenu. Tentýž hráč se po deseti minutách zápasu dostal po centru Přeučila k hlavičce, ale mířil jen nad břevno. V 11. minutě po chybě v naší rozehrávce získal míč Ondřej Brusch a přesnou střelou do protipohybu gólmana Bolka poslal Weiden do vedení 1:0.

V 15. minutě mohl odpovědět po Mejdrově pěkném průniku Přeučil, jenže technický pokus gólmana hostů nepřekvapil. Po necelé půlhodině hry Mejdr při snaze odvrátit míč promáchl, naštěstí hosté vyloženou šanci nevyužili. Za další dvě minuty narýsoval J. Dvořák ideální kolmici na Vávru, který se dostal před brankáře, ale místo střely si zkoušel ještě vylepšit pozici a o míč přišel. První poločas zakončila šance Přeučila, který střílel těsně vedle. Baníkovci po první půli prohrávali 0:1.

Po přestávce na umělou trávu vyběhli bratři Ševčíkové s Rychnovským. Šanci na vyrovnání mohl přinést povedený centr Kosaka z levé strany, ale hosté jej odvrátili. Na opačné straně se zaskvěl Bolek, následně zamířil jeden z hostujících fotbalistů tečovanou střelou do tyče. Další příležitost měl po akci Přeučila Adam Ševčík, jenže střílel jen vedle pravé tyče. V 59. minutě už bylo srovnáno. Přeučil kopl standardku tak šikovně, že si balón do vlastní sítě srazil Thomas Wildenauer. Přeučil byl u míče také v 60. minutě, jeho přímý kop však letěl jen doprostřed brány. O deset minut později měl tutovku na kopačce Mejdr, jenže trefil pouze gólmana hostů. V 81. minutě doplachtil míč po centru zprava na břevno hostující svatyně, následovaly dva závary před brankou Weidenu, které gólem neskončily. V 86. minutě vrátil přetažený centr před bránu Čihák, k míči se probojoval Jan Mejdr a hlavou nasměroval baníkovce k vítězství. Na něm už nic nezměnil ani nervózní závěr, a tak si Baník připsal ubojovanou výhru 2:1.

FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ

Archiv

Partneři