Fanshop
Zpět 12.04.2018

Baník čeká prověrka jménem Viktoria Žižkov

Aktualita 13113
Týden po úspěšné misi na jižní Moravu, kdy Baník odvezl všechny tři body ze Znojma, čeká tým Vítězslava Hejreta a Pavla Horvátha další domácí souboj. Tentokráte baníkovci narazí na celek Viktorie Žižkov, kterou dokázali v podzimním zápase v hlavním městě obrat o vítězství. Podaří se baníkovcům potvrdit dobrý výkon a plný bodový příděl i v nedělním odpoledni?
Čtyři jarní zápasy. Přesně tak dlouho si museli baníkovci po restartu Fortuna národní ligy počkat, než okusí sladkost vítězství. To přišlo ve 21. kole, kdy žlutočerní zajížděli do Znojma. Zde podali naši hráči kvalitní výkon ve všech řadách a odměnou za poctivou práci jim bylo vítězství a první jarní tři body.
O ty se postaral až v 83. minutě střídající nováček v sokolovské kabině, Stanislav Vávra. Baníku se vrátil do sestavy po odpykání si trestu za nasbírané žluté karty Vojtěch Machek a obraná linie v čele s brankářem Belaňem nedovolila Znojmu skórovat. Baníkovci tak získali velmi cenné tři body. I díky nim si v aktuální tabulce druhé nejvyšší soutěže drží slušnou sedmou pozici, a sice se ziskem 29 bodů za osm vítězství, stejný počet proher a konečně pět remíz. Skóre baníkovců je 22:26.

To pražská Viktoria Žižkov se po skvělém startu jara nachází ve zcela opačném rozpoložení. Svěřenci kouče Bohuslava Pilného sice tři úvodní jarní zápasy bezezbytku vyhráli (Viktoria postupně porazila Olympii 1:0, v divokém utkání přestřílela Vítkovice na jejich půdě 5:3 a následně pokořila doma Hradec Králové 2:0). V posledních týdnech ovšem na pražský tým přišel útlum, o čemž svědčí porážky 2:4 v Příbrami a naposledy doma před týdnem ztráta 1:2 s Frýdkem-Místkem.

Je tedy zřejmé, že Žižkov bude chtít v Sokolově naskočit zpět na vítěznou vlnu. Tři jarní vítězství a dvě porážky řadí Viktorku v aktuální tabulce FNL na 11. místo, na kontě má 25 bodů a skóre 33:35. Co do počtu inkasovaných branek, je obrana Pražanů třetí nejhorší v celé soutěži (hůře jsou na tom už jen Ústí nad Labem a Vítkovice).

Kádr Žižkova skýtá některá velmi zajímavá jména. Za všechny můžeme jmenovat někdejšího záložníka Viktorie Plzeň Davida Štípka, holandským fotbalem vyzkoušeného obránce Ondřeje Švejdíka a především aktuálního lídra kabiny, Miroslava Podrazkého, kterého si sokolovští fanoušci jistě vybaví z jeho úspěšného angažmá v dresu Baníku. Nejlepším střelcem Viktorie v této druholigové sezoně je právě tento fotbalista, který na Žižkovu nosí kapitánskou pásku.

Když se Baník naposledy utkal se Žižkovem, bylo z toho vítězství našeho týmu. Stalo se tomu tak v září loňského roku v rámci 8. kola. První branku vstřelil na půdě našeho nedělního soupeře už ve třetí minutě Vojta Přeučil, kterého po necelé půlhodině hry napodobil Jan Kosak. Za domácí už jen korigoval až v závěrečných minutách Miroslav Podrazký.

Bodový rozdíl mezi oběma soupeři není velký. Baník bude chtít potvrdit dobrý výkon ze Znojma a potěšit domácí obecenstvo ziskem další plné bodové porce, ovšem i Viktoria potřebuje nutně zabrat. O náboj utkání tak bude bezpochyby postaráno. Výkop je naplánován na neděli 15. dubna od 15 hodin.

PŘEDZÁPASOVÝ INFOSERVIS

Poslední utkání

Znojmo – Baník 0:1. Branka: 83. Vávra. Sestava Baníku: Belaň - Strada, Čihák, Mráz, Končal - Dvořák, Machek - Rychnovský (64. Kosak), Glaser (C), Přeučil (O. Ševčík)- Silný (58. Vávra)

Viktoria Žižkov – Frýdek-Místek 1:2. Branky: 8. Štípek – 66. Varadi, 76. Tandir. Sestava Žižkova: K. Hrubeš – Dressler, Košťál, Švejdík, Pardubský – Podrazký (C) (62. Musa), Pavlata, Batioja (54. M. Čermák) – Štípek (77. Trávníček), Kuchta, Urbanec.

Poslední vzájemné utkání:

8. kolo FNL: Viktoria Žižkov – Baník 1:2. Branky: 73. Podrazký - 3. Přeučil, 28. Kosak. Sestava Žižkova: Hrubeš – Šandera, Čermák (40. Musa, 46. Galuška), Podrazký, Toml – Hašek, Bazal, Engelmann, Jelínek – Hurka, Švejdík (26. Pardubský). Sestava Baníku: Bolek - Strada, Mráz, Tůma, Končal (77. Dvořák II.) - Glaser (K), Machek - Kosak (58. Provod), Mejdr - Hlavatý - Přeučil (66. Dvořák F.)

Forma obou soupeřů ve FNL:

Baník: P-R-P-R-V
Žižkov: V-V-V-P-P

Archiv

Partneři