Fanshop
Zpět 17.04.2018

Jan Kosak: Zápas jsme si prohráli sami

Aktualita 13119
Baník ve 22. kole Fortuna ligy nebodoval. Na domácím hřišti Sokolov dlouho vedl 1:0, ale soupeř nakonec zápas otočil a do hlavního města si odvezl všechny body. Po zápase jsme o krátký rozhovor poprosili střelce jediného gólu Jana Kosaka, který si nebral servítky
„Když budu úplně sprostý, tak řeknu, že jsme …..i,“ začíná hodnocení zápasu aktuálně nejlepší střelec Baníku.  „Vedeme 1:0, máme čtyři šance, z toho ve druhém poločase dvě tutové. Ten zápas jsme si prohráli sami.  Oni měli dva centry a z toho dva dali góly. My máme pět šancí a dáme z toho jen jeden gól,“ pokračuje v hodnocení sokolovský krajní záložník.

Na šance Baník skutečně vyhrál, kromě gólu Jana Kosaka ve třetí minutě však domácí další branku nepřidali a tak soupeř trestal. Jan Kosak byl po zápase hodně zklamaný. „Už se to opakuje, bylo to tady na podzim, teď je to tu znovu. Už nevím, co si k tomu máme říct víc. Víme o tom a stejně to děláme pořád dokola.“
 
Přitom začátek byl z pohledu domácích výborný. Baník hned v úvodu skóroval, dostal soupeře i poté pod tlak a vše nasvědčovalo tomu, že tentokrát by body mohly zůstat v Sokolově. „V prvním poločase jsme hráli, dali jsme gól a měli jsme další šance, měli jsme tlak. Žižkov v prvním poločase nic neměl. Všechno jsme si pohlídali. Jen jsme měli přidat druhý gól. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že to udržíme a přidáme další gól, ale bohužel jsme dva dostali a my svoje příležitosti neproměnili,“ pokračuje v hodnocení při absenci Glasera a Přeučila jeden z nejzkušenějších hráčů Baníku.

Šance Baník měl, několikrát nadějnou akci překazila finální přihrávka, někdy chyběl krok, někdy zase důraz v zakončení. „Zápasy se rozhodují ve vápně a nám tam ta kvalita momentálně chybí. Jak na obranné, tak na útočné polovině,“ pokračuje v hodnocení Jan Kosak.

Naopak Žižkov ve druhém poločase dvakrát přesně odcentroval na ekvádorského záložníka Batioju a ten se nemýlil. „Jak říkám, zápasy se rozhodují ve vápně. Nevím, chybí nám tam důraz a to samé je obraně. Přijdou dva centry a jejich hráč dvakrát sám hlavičkuje. To by se nemělo stávat,“ uzavírá rozhovor rozhořčený hráč Baníku s číslem 11.   
 

Archiv

Partneři