Fanshop
Zpět 15.05.2018

Baníkovci ve středu hostí zachraňující Frýdek-Místek

Aktualita 13151
Do konce sezóny chybí už jen tři kola. V nich baníkovci doma odehrají ještě dvě utkání a to první je čeká už ve středu 16. května, kdy jejich soupeřem od 17 hodin bude celek MFK Frýdek-Místek. Zatímco v minulém kole bojovali sokolovští fotbalisté na hřišti aspiranta na postup Příbrami, tentokrát je čeká soupeř z opačného konce tabulky. Valcíři se pohybují v sestupových vodách, a tak budou chtít odvézt body i z našeho stadionu.
Pavel Horváth: Musíme ukázat, že jsme lepším týmem
 
V minulém kole Baník těsně padl v Příbrami 0:1, ale trenér Pavel Horváth svůj tým chválil. „Nebyli jsme daleko od bodů, jenže jsme nevyužili ani jednu ze svých šancí. Soupeř byl šťastnější o gól. Myslím si, že proti týmu, který pravděpodobně postoupí, jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Bylo to vyrovnané a v některých pasážích jsme si počínali hodně dobře.“ Baníkovci však ve 27. kole žádné body do tabulky nakonec nezískali, a tak klesli na 8. místo, na kterém mají 35 bodů při skóre 28:35.
 
Nyní se již sokolovští hráči připravují na Frýdek-Místek, který bojuje o záchranu v soutěži. „Budou mít velkou motivaci u nás uspět, protože víme, o co soupeř hraje. Je to trochu extrém, naposledy proti týmu bojující o postup, teď tým bojující o setrvání v soutěži. My se však musíme hlavně v hlavě na zápas dobře připravit a ukázat, že jsme lepším týmem. Doma jsme už poztráceli fakt hodně bodů, takže bude zapotřebí předvést stejný výkon jako v Příbrami.“
 
Středeční utkání kromě dlouhodobě zraněných neabsolvuje ani stoper Peter Mráz, který v posledním kole viděl čtvrtou žlutou kartu. Po karetním trestu se naopak vrací středopolař Michal Hlavatý. „Mráz dostal čtvrtou žlutou, což znamená, že nemáme žádného stopera. Minule to však Honza Mejdr zvládl dobře. Určitě uděláme nějaké změny, nízký počet hráčů je handicap, nebude to jednoduché a budeme muset improvizovat. Kluky však vidím každý den na tréninku a vidím, že mají dobrou sportovní formu.“
 
Frýdek-Místek po roce opět bojuje o záchranu
 
Stejně jako v minulé sezóně i v té letošní hrají frýdeckomístečtí fotbalisté o záchranu ve Fortuna národní lize. Tři kola před koncem ligy se mužstvo vedené Martinem Pulpitem, jenž vedl Sokolov v jeho první druholigové sezóně, nachází až na 15. pozici s 27 body při skóre 25:43. Na poslední Vítkovice mají valcíři náskok jeden bod, stejný počet bodů má i čtrnácté Ústí nad Labem a jen o dva více třinácté Táborsko. Boj o záchranu je tedy velmi vyrovnaný a Frýdek-Místek bude chtít udělat krok k záchraně také na Baníku.
 
V minulém kole remizoval náš soupeř doma s Vítkovicemi 2:2, předtím taktéž doma remizoval s Varnsdorfem 1:1. Naposledy naplno bodoval ve 24. kole doma, kdy překvapivě zdolal 2:1 Příbram. V posledním utkání nastoupili valcíři v této sestavě: Mihálek – Biolek (75. Hruška), Mravec, Literák, Fukala – Macej (64. Krčula), Willwéber, Mozol, Slaninka – Tandir, Varadi (77. Chvěja).
 
Výraznou osobností MFK je zkušený Adam Varadi, v současnosti nejlepší střelec týmu s pěti góly. V kádru nalezneme i ostříleného obránce Literáka nebo šikovného záložníka Mozola. Na podzim jsme ve Frýdku-Místku získali jeden bod za remízu 0:0.
 
Utkání 28. kola začíná na Městském stadionu v Sokolově ve středu 16. května v 17 hodin. Rozhodovat jej bude trio sudích Mikyska – Batík, Dohnálek. Přijďte nám zafandit a pomoct ke třem bodům!
 

Archiv

Partneři