Fanshop
Zpět 17.07.2018

Dva odchovanci, Daniel Stropek a Roman Body, se probojovali do kádru A týmu

Aktualita 13209
Pro blížící se nový ročník Fortuna:národní ligy budou členy druholigového kádru Baníku i dva odchovanci sokolovské mládeže. Po hostování ve Slavii Praha se vrací střední obránce Daniel Stropek a z dorostu U19 přechází ofenzivní univerzál Roman Body.
DANIEL STROPEK

Dvacetiletý střední obránce hostoval v posledních šesti let v pražské Slavii, ve které začínal v dorosteneckých kategoriích a v minulé sezóně nastupoval za juniorský celek. "Dan je sokolovským hráčem, který se vrací z juniorky Slavie. Byl pro mě příjemným překvapením, má dobré fotbalové myšlení a v přípravě si řekl o to, aby s námi zůstal," říká trenér Pavel Horváth. Dan v Baníku podepsal dvouletý profesionální kontrakt (do 30. 6. 2020).



ROMAN BODY

Devatenáctiletý ofenzivní záložník strávil loňskou sezónu v dorostu U19, kde nastřílel 16 branek a stal se nejlepším střelcem mužstva. I proto si jej trenéři A mužstva vybrali do letní přípravy, kde si svými výkony vysloužil setrvání minimálně pro podzimní část sezóny 2018/2019. "Pro mě osobně upřímně velké překvapení. Sice jsem o něm věděl, že hraje v naší U19, ale dokázal se u nás adaptovat a vidíme u něj nějaké předpoklady. Je na startu své kariéry, čeká jej ještě pořádný kus cesty, ale chtěl jsem, aby s námi alespoň půl roku zůstal a zvyknul si na dospělý fotbal, přestože o něj měly zájem týmy z ČFL a divize. Myslím si, že se ještě může posunout dále," dodává k dalšímu odchovanci kouč Horváth. Díky svému přístupu i výkonnosti si Roman vysloužil svou první profesionální smlouvu.



Výkonný ředitel klubu Mgr. Tomáš Provazník k oběma hráčům doplňuje: "Snažíme se klást na úsek mládeže velký důraz a to jak zvyšující se kvalifikací trenérů, tak i postupným zlepšováním zázemí. Cíl je jasný - chceme zabudovávat naše odchovance do profesionálního A týmu. Roman i Dan jsou přímými odchovanci našeho mládežnického úseku a jsem rád, že se stali členy druholigového kádru."
 

Archiv

Partneři