Fanshop
Zpět 20.07.2018

S jakým kádrem půjdeme do nové sezóny?

Aktualita 13214
Během letní přípravy doznal druholigový kádr Baníku poměrně hodně změn. Několika hráčům skončily smlouvy, někteří přestoupili do jiných klubů, a tak bylo nutné kádr doplnit také opačným směrem. Na západ Čech zamířili jak zkušení fotbalisté, tak i nadějní mladíci. Nyní vám nabízíme kompletní souhrn změn v A týmu.
Jak jsme již informovali v předchozích dnech, do Baníku přišli tři zkušení hráči. Z Olympie Praha přestoupil střední obránce Milan Mišůn, ze Zlína pak křídelní záložník David Štípek. Na hostování ze Sigmy Olomouc dorazil hrotový útočník Václav Vašíček. Do kádru se také probojovali dva odchovanci - obránce Daniel Stropek a záložník Roman Body.

DALŠÍ PŘÍCHODY
Mimo pěti výše uvedených hráčů do Baníku na přestup z Varnsdorfu přichází plzeňský odchovanec, 27letý obránce, Adam Beránek. Obrannou činnost Baníku vyztuží také 22letý pravý obránce Ondřej Ruml, který přichází na přestup z FC Viktoria Plzeň a v Sokolově podepsal smlouvu na 2 roky (do 30. 6. 2020). Na půlroční hostování z FC Baník Ostrava přišel 20letý obránce Ondrej Jakubov. Varianty v útoku rozšiřuje 20letý talentovaný Patrik Voleský, jenž bude v Sokolově hostovat ze Sigmy Olomouc. K těmto fotbalistům trenér Pavel Horváth poznamenal: ""Adam je alternativou na levého obránce, znám jej z Plzně. Má za sebou anabázi ve Varnsdorfu, naposledy hrál v Třebíči. Dostává šanci, aby obnovil svou kariéru. Ondrej u nás byl na zkoušce a zaujal nás svými výkony v přípravě. Zajímavý levonohý hráč, který může hrát jako levý obránce nebo levý stoper. Má dobrou postavu, je vysoký, fyzicky dobře připravený. Ondra Ruml může zastávat více postů, naposledy působil v Olympii Praha. Patrik přichází z Olomouce na hostování, o místo si řekl svými výkony v přípravě, navíc byl naším nejlepším střelcem."

Z hostování v nižší německé soutěži se vrací gólman Jakub Dvořák I. Z plzeňské Viktorie bude na Baníku celý soutěžní ročník hostovat středopolař Michal Hlavatý. Hostování se u záložníka Stanislava Vávry změnilo v přestup z FC Zbrojovka Brno. Na Baníku podepsal dvouletou smlouvu do 30. 6. 2020.

Adam Beránek:


Ondrej Jakubov:


Ondřej Ruml:


Patrik Voleský:


ODCHODY
Po sezóně 2017/2018 se rozhodl ukončit profesionální kariéru útočník Vojtěch Přeučil, který by měl nastupovat v divizní soutěži za Zbuzany. Hostování z FC Viktoria Plzeň skončilo brankáři Petrovi Bolkovi, záložníkovi Martinovi Rychnovskému a útočníkovi Lukáši Provodovi. Hostování z prvoligových Teplic skončilo také obránci Markovi Stradovi, jenž obratem zamířil do Ústí nad Labem. Smlouva skončila čtveřici fotbalistů a ti již dres Baníku oblékat nebudou - obránci Pavel Čermák, Peter Mráz a Matěj Končal, a útočník František Dvořák, u kterého byla po vzájemné dohodě smlouva předčasně ukončena. Zpět do třetiligové Kroměříže přestoupil útočník Jan Silný. Fotbalový podzim stráví na hostování ve třetiligových Karlových Varech obránce Ludvík Tůma, u něhož je hlavním cílem pravidelné zápasové vytížení.

Všem jmenovaným hráčům, kteří již v Sokolově působit nebudou, za jejich reprezentaci našeho klubu děkujeme a přejeme mnoho štěstí v další kariéře.

AKUTÁLNÍ SOUPISKU VČETNĚ NOVÝCH FOTOGRAFIÍ naleznete v nejbližších dnech na webu v sekci A-tým - Soupiska (ZDE)
 

Archiv

Partneři