Fanshop
Zpět 18.08.2018

Dramatický zápas vítězství nepřinesl, Baník s Jihlavou jen remizoval 2:2

Aktualita 13241
Zápas 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídl od počátku atraktivní podívanou. Už po pěti minutách hry byl jihlavský Schumacher vyloučen, Glaser však penaltu neproměnil. Po bezbrankovém prvním poločase se v tom druhém roztrhl s góly pytek. Hosté se z pokutového kopu ujali vedení, baníkovci v rozmezí jedné minuty otočili zápas ve svůj prospěch. Jihlavané však dokázali skóre srovnat na konečných 2:2.
5. kolo, 18.08.2018 10:15 FK Baník Sokolov - FC Vysočina Jihlava 2:2
FK Baník SokolovFC Vysočina Jihlava
Branky:60. Vávra, 61. Kosak
57. z PK Vaculík, 74. Urblík
ČK:5. Schumacher
Sestava:Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Dvořák II. – Machek, Glaser Kosak, Vávra (75. Ruml), Štípek (57. Voleský) – A. Ševčík (57. Hlavatý).
Vejmola – Vaculík (73. F. Novotný), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík, Zoubele (89. Machuča) – Klobása (82. Javůrek), Klíma.
Rozhodčí:Rejžek – Mokrusch, Kubec
Počet diváků:720
Do zápasu proti vedoucímu mužstvu soutěže vyrukovali baníkovci se dvěma změnami oproti pohárovému utkání v Rakovníku. Do branky se vrátil Jaroslav Belaň, v záložní řadě pak místo Michala Hlavatého nastoupil Stanislav Vávra.
 
Duel začal hodně zajímavě. Už v 5. minutě dostal Kosak přihrávku za obranu, jeho sólo však faulem ukončil jihlavský Schumacher, který za tento zákrok uviděl červenou kartu. Baníkovci navíc měli výhodu pokutového kopu, k jehož exekuci se postavil kapitán Petr Glaser. Jeho pokus k levé tyči však gólman Vejmola vyrazil a poradil si také s dorážkou sokolovského špílmachra. Po deseti minutách zápasu Dvořák přetáhl centr na Kosaka, který však z voleje míč špatně trefil. Za dalších pět minut odcentroval zleva Štípek, ale Kosak hlavičkoval v záklonu nepřesně. Hra se rychle přesunula na opačnou stranu, Klíma přiťukl na střelu Klobásovi, jenž vystřelil hodně vysoko nad domácí bránu.
 
V 17. minutě Kosak poslal míč do běhu Mejdrovi, jeho pokus z dobré pozice byl zablokován. Pak to z dálky zkoušel hostující Urblík, ale jeho pokus nemohl Belaně ohrozit. Tentýž hrál střílel o poznání nebezpečněji z přímého kopu ve 27. minutě, naštěstí míč proletěl nad břevnem. O dvě minuty později měli Jihlavané k dispozici další trestný kop, Levin zamířil jen do Belaňovy náruče. Po půlhodině hry se ve velké šanci ocitl Kosak, z ideálního prostoru však trefil jen Vejmolu. Ke střele ze zajímavého místa se dostal i Mejdr, jenže koníčkem trefil jen protihráče. V závěru poločasu už jsme se z gólu radovali, když Štípek šajtlí za obranu oslovil Vávru, jemuž se podařilo skórovat, ale kvůli ofsajdu nemohla branka platit. Baník povedený výkon v prvním poločase nezužitkoval, a tak se do šaten šlo za stavu 0:0.
 
Po změně stran zahrávali hosté ve 49. minutě roh a Levin po něm u bližší tyče hlavičkoval jen nad. Na druhé straně se po rychlém kontru blýskl akcí Adam Ševčík, jenž poté střílel jen do Vejmolových rukavic. V 56. minutě se už skóre změnilo. Mejdr fauloval v šestnáctce Fulneka a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Lukáš Vaculík – 0:1. Vedení však Jihlavě vydrželo jen čtyři minuty. Po hodině utkání se před bránou odrazil míč k Stanislavovi Vávrovi,  jenž ho se štěstím dokázal procpat za gólmana Vysočiny – 1:1. Neuplynula však ani minuta a Baník už vedl! Jan Kosak si navedl v pokutovém území do ideální střelecké pozice a umístěnou ránou vymetl levý roh jihlavské brány – 2:1.
 
Všechny mohl v 68. minutě šokovat jihlavský Urblík, který chtěl nachytat z poloviny hřiště Belaně. To se mu málem povedlo, jenže sokolovská jednička se stihla vrátit a konečky prstů dalekonosný pokus zastavit. Dvacet minut před koncem získal Mejdr míč, křižnou střelou těsně minul. V 74. minutě ztratili baníkovci míč, hosté podnikli rychlý výpad, na jehož konci byl na pravém křídle Jozef Urblík, který schovanou střelou ke vzdálenější tyči propálil sokolovského brankáře – 2:2.
 
Deset minut před koncem zápasu mohl vedení vrátit domácímu týmu střídající Hlavatý, ale z hranice šestnáckty pálil jen do protihráče. V mnohem větší šanci se zjevil v 85. minutě Voleský, jenže na malém vápně ke smůle sedmi stovek diváků branku minul. Jihlava si nakonec mohla odvézt všechny body, když v nastaveném čase zahrozili Javůrek s Urblíkem, ale fantastický Belaň jejich pokusy zblízka zneškodnil. Po remíze ve Varnsdorfu si Baník připsal bod také doma s Jihlavou, i když po průběhu zápasu čekali sokolovští fotbalisté více…

FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ
 

Archiv

Partneři