Fanshop
Zpět 06.10.2018

Góly v prvním poločase rozhodly, Baník s Budějovicemi prohrál 0:2

Aktualita 13283
Ve druhém utkání po sobě vyšli baníkovci gólově i bodově naprázdno. Duel 11. kola s Českými Budějovicemi začal lépe soupeř, který se v 11. minutě ujal vedení z pokutového kopu díky Kladrubskému. Jeden z brejků proměnil ve 24. minutě Ledecký a Jihočeši vedli již 2:0. Po přestávce se výkon sokolovských fotbalistů zvedl, svého protivníka zatlačili, ovšem chybělo brankové vyjádření. Zápas tak hosté dovedli do vítězného konce.
11. kolo, 06.10.2018 10:15 FK Baník Sokolov - SK Dynamo České Budějovice 0:2
FK Baník SokolovSK Dynamo České Budějovice
Branky:11. z PK Kladrubský, 24. Ledecký
Sestava:Dvořák I. - Ruml (65. Hlavatý), Stropek, O. Ševčík, Dvořák II. - Glaser, Čihák - Kosak, Liener (46. A. Ševčík), Štípek - Vávra (72. Vašíček)
Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Kovaľ (73. Šplíchal), Grajciar (65. Gebert), Mršić (88. Ad. Čermák) – Ledecký.
Rozhodčí:Ginzel – Flimmel, Vaňkát
Počet diváků:615
V brance Baníku opět nastoupil Jakub Dvořák, na pravém kraji obrany nastoupil na úkor Mejdra Ondřej Ruml. Do stoperské dvojice k Ondřeji Ševčíkovi se postavil uzdravený Daniel Stropek a kapitánskou pásku znovu oblékl Petr Glaser, který si odpykal stopku za žluté karty. Na hrotu útoku dostal prostor Stanislav Vávra.

Hostující Staněk byl prvním brankářem, který si v utkání sáhl na míč. K prvnímu rohovému kopu se propracovali jako první Jihočeši, ale nezahrozili z něj. V 8. minutě odcentroval Kosak, ale nabíhající Liener se k zakončení neprotlačil. Po deseti minutách hry fauloval Ondřej Ševčík uvnitř pokutového území Mršiće a z nabídnuté penalty se nemýlil kapitán hostů Jiří Kladrubský - 0:1. Odpovědět mohl Liener, který si naběhl k zadní tyči na centr od levé lajny, ale hlavou zamířil vedle. Po necelých dvaceti minutách hry pálil Čavoš z dobrých třiceti metrů jen nad. Na opačné straně to podobně zkoušel Čihák a i jeho pokus po zemi branku soupeře minul. Ve 23. minutě ztratili baníkovci míč, Dynamo podniklo rychlý kontr, na jehož konci si na přihrávku zleva naběhl David Ledecký, a i když byl tísněn obráncem, dokázal usměrnit balón za Dvořáka - 0:2.

Po půlhodině utkání střílel ostře znovu Čavoš, ale opět přestřelil. Za pár okamžiků se hosté dostali do dvou obrovských gólovek, Ledeckého nejprve vychytal bravurně Dvořák, tentýž hráč Českých Budějovic pak minul prázdnou bránu! Ve 36. minutě běželi hosté tři na jednoho, naštěstí pro Baník však Grajciar akci zkazil. Krátce před poločasem vyrazil do brejku Vávra, postrčil míč na Štípka, který mohl upalovat sám na Staňka, ale míč mu utekl. V posledních vteřinách první půle ještě oba týmy zahrozily, ale další branka již nepadla.

Do druhého poločasu už vyběhl útočník Adam Ševčík, v šatně zůstal Erik Liener. Hra Baníku byla po změně stran mnohem přesnější, rychlejší, a tak se hosté dostávali pod tlak. Na centr Štípka si naběhl v 50. minutě Čihák, ale hlavičkoval mimo. V 51. minutě nastřelil Ruml ruku protihráče v šestnáctce, penalta se nepískala a z následného rohu baníkovci neudeřili. Na druhé straně střílel bez přípravy Kladrubský, jeho pokus byl zablokován. V 55. minutě si vysloužil potlesk Kosak, který akrobaticky zakončoval nůžkami, ale mezi tři tyče nezamířil. Stejný fotbalista o pár minut později přešel přes několik protihráčů, ale Staňka k zákroku znovu nedonutil. Pak střílel z trestného kopu Vávra těsně nad.

V 72. minutě pálil hostující Javorek, jeho pokus byl naštěstí tečován jen vedle sokolovské brány. Baníkovci svého soupeře přehrávali, ale do větší šance se už nedostali. V závěru ještě protáhl Ledecký Dvořáka, ale na nepříznivém stavu se nic nezměnilo. Baník doma prohrál s Dynamem České Budějovice 0:2.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ
 

Archiv

Partneři