Fanshop
Zpět 28.10.2018

Vítězslav Hejret: Znovu velmi dobrý defenzivní výkon, šance jsme měli lépe řešit

Aktualita 13299
Hodnocení obou trenérů završilo vzájemné střetnutí Baníku s Pardubicemi. Na jedné straně zavládlo po vítězství 1:0 pozitivní hodnocení, na hostující straně pochopitelně zklamání, neboť před utkáním byly Pardubice favoritem. Západočeši však znovu neinkasovali, což trenéra a sportovního ředitele Vítězslava Hejreta potěšilo.
Vítězslav Hejret, trenér Baníku, ocenil druhé čisté konto svého týmu za sebou, naopak jej nepotěšili neproměněné šance v závěru zápasu: "Před zápasem jsme uhráli bod v Brně, kde jsme podali dobrý defenzivní výkon. Ten jsme chtěli zopakovat, a protože se nám v Brně nedařilo směrem dopředu, doma jsme se v tomto ohledu chtěli zlepšit. Prvních dvacet minut se nám to však nedařilo, soupeř nás kombinačně přehrával. Podruhé za sebou se nám navíc stalo, že jsme hned v úvodu museli střídat, tentokrát Vojtu Machka. Chvilku trvalo, než si změna sedla. Soupeř měl několik nebezpečných centrů, které jsme zvládli odvrátit. Pak jsme hráli o trošku lépe v ofenzivě, ale stále to nestačilo. V obraně jsme podávali velmi dobrý výkon, dobře organizovaně. Připravovali jsme se na Pardubice jako na velmi produktivní mužstvo a jejich útočnou sílu se nám dařilo eliminovat. V průběhu utkání nám samozřejmě pomohl krásný gól, kdy to Erik Liener vyřešil skvěle. Logicky chtěl soupeř vyrovnat, dostával se více do kombinace, ale bylo to takové platonické bez většího efektu. Po vyloučení v 60. minutě jsme se dostávali do vynikajících příležitostí, ale neproměnili jsme je díky špatnému řešení. V závěru se mohlo stát cokoliv, bylo to proto takové napjaté. Když shrnu celý zápas, tak jeden gól byl od nás zasloužený, ale celkově hodně vyrovnané utkání."

Pardubický trenér Jaroslav Novotný toužil získat v Sokolově body, ale představením svého týmu byl zklamán: "My jsme sem přijeli v rozpoložení, že se nám v posledních utkáních dařilo, navíc bez prohry. Na to jsme chtěli navázat, ale to se nám nepodařilo. Nebyli jsme kreativní a nebyli schopni si v koncovce vypracovat šance. Domácí na nás nastoupili s obranným blokem, do 20. minuty jsme drželi míč a mysleli si, že se nemůže nic stát. Domácí nás vystrašili šancí, kde hráč sám zakončoval před prázdnou brankou. Z toho jsme se nepoučili, z další brejkové šanci dali už gól. Pak se soustředili na neinkasování, což se jim dařilo. My jsme byli špatní i po stranách, do jejich bloku jsme se nedostali. Pak došlo k vyloučení a to pro nás už bylo hodně těžké. Přešli jsme ve snaze vyrovnat na tři obránce, kdy domácí měli pak hodně brejků a opravdu vyložených šancí, které zahodili. Výsledek jsme už ale nezkorigovali, takže gratuluji domácím."

Archiv

Partneři