Fanshop
Zpět 27.11.2018

Jakub Dvořák: Zápas jsme potřebovali vyhrát

Aktualita 13325
Baník v sobotu svého soupeře z Vítkovic porazil vysoko 4:0. Dobrý výkonem se na výhře podílel i Jakub Dvořák II., který se již zabydlel na levém kraji obrany.
 
Poslední ligový zápas jsme vyhráli 4:0. Nic jiného než spokojenost tedy panovat asi nemůže?
Určitě velká spokojenost. Potřebovali jsme tento poslední zápas vyhrát, abychom přezimovali s 21 body, což byl můj osobní cíl, abychom měli aspoň přes dvacet bodů.

Jak jsi zápas ze svého pohledu viděl?
Mají hodně hráčů zraněných a přijeli spíše s defenzivní taktikou. Takže dopředu se příliš nehnali a čekali na brejky. My jsme dobře kombinovali a v prvním poločase jsme si vytvořili 3-4 stoprocentní šance.

Vstřelili jsme 4 góly, měli jsme další šance, ale druhá branka asi mohla přijít dříve, že?
Chyběl tomu druhý gól.  Mohlo to v prvním poločase skončit dva, tři nula a mohl být klid. Naštěstí jsme to dohnali ve druhé půli. Po druhé půli se to již uklidnilo a pak jsme přidali ještě další góly.

Po výhře v posledním podzimním zápase se asi bude pracovat lépe…
Daleko lépe by se mi do zimní přípravy šlo, kdybychom měli třeba 28 bodů, ale v naší situaci i těch 21 bodů je dobrých.

Ty jsi zápas absolvoval po trochu hektičtějších dnech, že?
Před deseti dny se mi narodila holčička. Naplánovali jsme si to dobře na repre pauzu (s úsměvem) a tento týden jsem mohl v klidu pracovat.

Čeká Vás ještě jedno utkání a to basketbalové. V pátek proti hokejistům. Jak jsou na to fotbalisti po basketbalové stránce?
Vůbec nevím, jak to půjde. Já osobně hraji basket tak jednou za dva roky, tak netuším. A ani nevím, jak jsou na tom kluci na hokeji. Takže uvidíme.
 

Archiv

Partneři