Fanshop
Zpět 29.01.2019

Vít Vrtělka: Cílem je vylepšit naše postavení

Aktualita 13367
Náročný podzim má za sebou dorost U19. Baníku se z patnácti zápasů podařilo vyhrát pouze pětkrát. V jarní části sezony tak Baník bude chtít toto konto zcela jistě rozšířit. O hodnocení jsme poprosili Víta Vrtělku, trenéra U19 a šéftrenéra mládeže.
Jak jste spokojen s výkony týmu a předvedenou hrou po podzimní části?
Herně ani výsledkově jsme nezvládli zejména domácí zápasy (Petřín, Příbram, Táborsko, Písek). Naopak jsme herně zvládli spíše venkovní zápasy s kvalitními soupeři ( Žižkov, Motorlet, Meteor, větší část zápasu v Plzni), což vyplývá z typologického složení našeho týmu.
 
S výsledky spokojenost panovat asi nebude…
Výsledkově byl celý podzim slabý, proto je naším cílem stávající 14. místo v tabulce v jarní části vylepšit.
 
Lze za podzimní výkony někoho z týmu vyzdvihnout?
Měli jsme v týmu hráče, kteří si drželi poměrně slušnou konstantní výkonnost, někteří dostali příležitost zapojit se do zimní přípravy A týmu.
 
Dají se očekávat nějaké změny v kádru U19?
V kategoriích staršího dorostu k žádným velkým pohybům v kádrech nedoje. Větší část přípravy pojmeme jako společnou přípravu kategorií U19 a U18. Všech třicet hráčů tak bude mít možnost poprat se o svoje místo v kádru.
 
Co vás v přípravném období čeká?
Tréninkový proces v zimní přípravě se nebude zásadně lišit od toho běžného. Snažíme se udržovat náročnost a tempo tréninků i přes sezonu. Zaměříme se samozřejmě na kondiční složku, technicko-taktickou a taky na hlavy hráčů, zkrátka čeká nás hodně práce.
 
S kterými soupeři se během zimní přípravy utkáte?
Čekají nás velmi kvalitní soupeři jako A týmy Březové, Mariánských Lázní a Wunsiedlu, dále zápasy proti dorosteneckým kategoriím - FK Teplice nebo německému Chemnitzer FC, se kterým se nám podařilo navázat spolupráci a potkáváme se v přípravných obdobích pravidelně.
 

Archiv

Partneři