Fanshop
Zpět 13.02.2019

Baník v přípravě porazil Karlovy Vary 3:0

Aktualita 13380
Krajské derby v rámci zimní přípravy se odehrálo na umělém povrchu v karlovarské části Drahovice, kde baníkovci v úterním podvečeru nastoupili proti domácí třetiligové Slavii. Ta byla v prvním poločase nebezpečnější, ale góly padaly až po přestávce. Skóre otevřel rekonvalescent Čihák, další branku přidal Hlavatý a výsledek 3:0 pečetil Holek.
12.02.2019 18:00 Slavia Karlovy Vary - FK Baník Sokolov 0:3
Slavia Karlovy VaryFK Baník Sokolov
Branky:55. Čihák, 67. Hlavatý, 90. Holek
Sestava:Dvořák I (46. Belaň) - Ruml, O. Ševčík (60. Stropek), Mišůn, Beránek (60. Dvořák II) - Machek (46. Hlavatý), Čihák (60. Glaser) - Štípek (46. Mejdr), Liener (46. Holek), Vávra - Voleský
Rozhodčí:
Počet diváků:42
Do utkání v Karlových Varech nenastoupil útočník Adam Ševčík, který odcestoval na testy do druholigového Prostějova. Naopak příjemnou zprávou byl návrat dvojice Adam Čihák - Ondřej Ruml, kteří dlouhodobě chyběli kvůli zranění. Oba odehráli podstatnou část utkání. V soupeřově sestavě nechybělo několik baníkovců, například Ludvík Tůma s Rostislavem Vokáčem. Zápas se odehrál na nové umělé trávě pod umělým osvětlením.

Vstup do zápasu vyšel domácí Slavii náramně. Už v šesté minutě nastřelil jeden z jejích hráčů z dorážky břevno. Branková konstrukce hrála hlavní roli také v následující minutě, kdy dalekonosný pokus o přelobování brankáře Dvořáka skončil na levé tyči. Třetiligový celek získal sebevědomí a několika povedenými kombinacemi se dokázal dostávat do šestnáctky Baníku, až na výjimky bez výraznějšího zakončení. Baníkovci se v mezihře často prezentovali nepřesnostmi, a tak jedinou střelu mezi tři tyče vyslal z ofsajdové pozice Vávra, Chára i tak jeho pokus lapil. První poločas tak skončil 0:0.

Do druhé půle nastoupily oba celky v pozměněných sestavách, k dalším střídáním docházelo ve zbytku utkání. V 55. minutě dostal příliš prostoru na levém křídle Stanislav Vávra, střílenou přihrávkou napříč pokutovým územím našel nabíhajícího Adama Čiháka, který bez váhání nasměroval balón pod břevno - 1:0 pro sokolovský tým. Další pěknou akci si baníkovci schovali do 67. minuty, kdy Petr Glaser vymyslel nahrávku na Michala Hlavatému, který v těžké pozici dokázal z otočky vystřelit přesně do pravé šibenice - 2:0. Druhý poločas se hrál pod taktovkou Baníku, přesto domácí neměli daleko k prvnímu střeleckému zápisu. V 75. minutě však trefili potřetí v zápase brankovou konstrukci. Pět minut před koncem utkání mohl navýšit skóre Vávra, ale gólman Karlových Varů jeho tutovku vytěsnil nad břevno. Až pár vteřin před závěrečným hvizdem upravil na konečných 3:0 Martin Holek, když dostal míč za obranu, obešel brankáře a zasunul míč do prázdné brány.

K dalšímu utkání nastoupí A mužstvo už v sobotu 16. února, kdy jejich soupeřem od 11 hodin na domácí umělce budou Domažlice.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ
 

Archiv

Partneři