Fanshop
Zpět 19.02.2019

Komise FAČR: V Sokolově se hraje na výborném hřišti

Aktualita 13384
Během října loňského roku navštívila Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR všechny prvoligové a druholigové stadiony, aby na nich provedla pravidelnou inspekci hracích ploch. Oproti předchozím návštěvám dopadla ta zatím poslední pro náš klub skvěle. Baník obdržel vysoký počet bodů a hrací plocha byla ohodnocena nejvyšší známkou.
Hodnotícími kritérii byla vodopropustnost, rovinatost hrací plochy, floristické složení dle výskytu lipnice roční a obecné, hloubka zakořenění a pevnost drnu dle hloubky kořenů, a stav brankovišť dle plně vyšlapané plochy. Za každé kritérium bylo možné získat max. 5 bodů, dohromady tedy max. 30 bodů. Hrací plocha na sokolovském Městském stadionu získala celkem 26 bodů a byla zařazena do kategorie A - výborné top hřiště. Tímto hodnocením se může z 30 profesionálních klubů v České republice pyšnit pouze osm prvoligových a pět druholigových mužstev. V rámci druhé nejvyšší soutěže bylo nejlepším hřištěm vyhodnoceno to ve Znojmě, stejný počet bodů jako Baník získaly také kluby z Vítkovic, Hradce Králové a Českých Budějovic. Pro zajímavost stejný počet bodů získala mezi prvoligovými týmy např. Viktoria Plzeň, hřiště v kategorii B mají např. v Teplicích, Liberci, Jablonci nebo také na Spartě. Absolutně nejlepší hřiště naleznete v Mladé Boleslavi.

"Komise jezdí hodnotit hřiště jednou za dva roky. Před rekonstrukcí hrací plochy jsme vždy obdrželi hodnocení C, někdy také C-D. Nyní, tedy po rekonstrukci, jsme získali nejvyšší možné hodnocení A, což nás řadí na přední příčky mezi profesionálními kluby a z hlediska kvality hrací plochy jsme předčili řadu prvoligových a větších klubů. Jménem FK Baník Sokolov chci poděkovat majiteli klubu Sokolovské uhelné, městu Sokolov a Karlovarskému kraji za smysluplnou investici, díky které máme hřiště ve vynikající kvalitě a můžeme důstojně reprezentovat město i kraj," dodal spokojeně výkonný ředitel klubu Tomáš Provazník.

Archiv

Partneři