Fanshop
Zpět 16.03.2019

V Jihlavě to nevyšlo, Baník prohrál 0:1

Aktualita 13418
Na půdě jednoho z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže se v sobotním odpoledni představil Baník. V Jihlavě se baníkovcům nevydařil vstup do utkání, když se už ve 2. minutě trefil Klíma. Na rychlou branku Jihlavy hosté zareagovat nedokázali a z Vysočiny tak Baník odjíždí s prázdnou. FOTO: FC Vysočina Jihlava
19. kolo, 16.03.2019 15:00 FC Vysočina Jihlava - FK Baník Sokolov 1:0 (1:0)
FC Vysočina JihlavaFK Baník Sokolov
Branky:2. Klíma
ŽK:11. Tijani, 41. Preisler, 50. Chlumecký, 87. Veselý 74. Hlavatý, 80. Vávra
Sestava:Veselý – P. Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Vaculík (C), Machuča (73. Klobása) – Petr (77. Šefčík), Šulc, Zoubele – Jiří Klíma (82. Jawo) Belaň - Stropek, Čihák, O. Ševčík (82. Liener), Dvořák II - Machek, Hlavatý - Štípek, Glaser, Beránek (69. Novák) - Holek (59. Vávra)
Rozhodčí:Vojkovský – Horák, Lakomý
Počet diváků:894
Do základní sestavy Baníku se vrátili středopolař Vojtěch Machek i stoper Ondřej Ševčík, vykartovaného Mejdra nahradil v zadních řadách Adam Čihák. Hned úvodní minuty však baníkovcům na jihlavském stadionu nevyšly. Už ve 2. minutě totiž prošel sokolovskou obranou po levé straně Preisler, vyslal do vápna centr na Jiřího Klímu, který překonal brankáře Belaně. Baník se po rychlé inkasované brance nedokázal dostat do soustavného tlaku, naopak domácí si relativně bez problémů těsný náskok dokázali hlídat. Po necelé půlhodině se do zakončení dostal Michal Hlavatý, ale jeho pokus mířil nad branku Jihlavy. Více ze hry měli Jihlavští, ale do konce prvního poločasu se do žádného vážnějšího zakončení nedostali. První část utkání tak rozhodla akce hned ze druhé minuty.

Do druhého poločasu nastoupili sokolovští fotbalisté v lepším držení balonu, ze kterého ale nic nevytěžili. Po hodině hry trenér Hejret sáhl k prvnímu střídání – v útoku nahradil Martina Holka Stanislav Vávra. V 62. minutě to bylo už málem o dvě branky, kdy Zoubele našel v šestnáctce Baníku Machuče, který ve svojí šanci ale neuspěl. První vážné ohrožení svatyně Jihlavy přišlo o pět minut později – to nepřesnou rozehrávku Vaculíka využil střídající Vávra, proti kterému se ale vyznamenal brankář Veselý, který zabránil mladému hráči Baníku ve vyrovnání. V 80. minutě byl v centru dění opět Vávra, kdy velmi blízko dostal po akci, které ale zřejmě předcházel ofsajd. Balon se navíc nejednoznačně nedostal za brankovou čáru, a tak se skóre neměnilo. Hned z protiútoku navíc mohl vstřelit svoji druhou branku v zápase Klíma, ale ten tentokráte mířil do tyče. V závěrečných minutách zápasu dokázal Baník domácí Vysočinu zatlačit, ze svojí aktivity ale kýžené vyrovnání vytěžit nedokázali. Hráči Baníku tak na první jarní body stále čekají.


Archiv

Partneři