Fanshop
Zpět 24.04.2019

Petr Glaser: Proti Vlašimi rozhodl náš výkon v prvním poločase

Aktualita 13467
Sokolovský kapitán Petr Glaser dovedl svůj tým za vítězstvím v domácím zápase proti Vlašimi. Zkušený záložník vstřelil i branku, kterou potvrdil zisk tří bodů po výhře 2:0.

Vlašim jste porazili v poměru 2:0. Jaký to byl soupeř?

Soupeř to byl dobrý, kombinačně silný. To jsme věděli. Mají rychlé hráče, ale myslím, že jsme se s tím dobře porvali. Rozhodla první polovina zápasu, kterou jsme odehráli kvalitně a měli jsme tam hodně zajímavých věcí. Dali jsme dvě branky, zatímco po změně stran jsme už především bránili výsledek. Pro diváky to asi už nebylo tak záživné, ale pro nás jsou hlavní tři body, kterých si velmi ceníme.

Ve 23. minutě jste vstřelil druhou branku Baníku. Jak se celá akce seběhla?

Já si vybavuji především centr od Davida Štípka, který dal výborný balon. Dloubl ho na zadní tyč, kde jsem byl sám a ve skluzu jsem dokázal trefit bránu a prostřelil gólmana. Byl to pro nás uklidňující gól.

Po minulém domácím vítězství s Třincem jste na své půdě opět neinkasovali. Mezitím jste ještě v týdnu sehráli zápas v Prostějově. Co tam při porážce 1:2 nevyšlo?

Ani v Prostějově jsme neodehráli špatný zápas. Myslím dokonce, že v poli jsme byli lepší, ale neuhlídali jsme Karla Kroupu, který má dva metry, je zkušený a má svoji kvalitu. Dá se říct, že nás v podstatě porazil sám. My jsme snížili až v poslední minutě z penalty, což už bylo pozdě. Neměli jsme takové štěstí. Trefili jsme břevno, dvakrát prostějovští vykopávali míč z brankové čáry. Proti Vlašimi se k nám štěstí zase přiklonilo.

Nyní nás čeká zápas v Českých Budějovicích, které se vyhřívají na prvním místě tabulky. Co od tohoto utkání čekat?

Věděli jsme, Vlašim musíme porazit, abychom do Budějovic jeli v klidu. Máme 28 bodů a čekají nás Budějovice, které snad na jaře ještě neprohrály. Nemůžeme tam moc ztratit, jedině získat. Zkusíme si to s nimi rozdat a uvidíme.



Archiv

Partneři