Fanshop
Zpět 28.05.2019

Díky Kosi!

Aktualita 13515
Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník Jan Kosak už nebude nadále působit v našem klubu. Z rodinných a osobních důvodů požádal o předčasné ukončení své smlouvy a klub jeho žádosti vyhověl. Honza odehrál za pět druholigových sezón přes sto mistrovských zápasů v baníkovském dresu.

"Honza k nám přišel jako hráč, který se tehdy neprosadil v ligové Jihlavě. Ihned, co přišel, bylo jasné, že jde o výjimečného fotbalistu díky své technice i způsobem řešení herních situací. V áčku se po celou dobu prosazoval, byl výborným střelcem, což také ukázal. Poslední sezónu se však potýkal s opakovanými zraněními, to ho omezovalo a myslím, že i přispělo k rozhodnutí. Honza má vynikající kopací techniku, líbivý projev a dokázal pobavit, uměl vymyslet nadstandardní řešení. Dokud byl v dobré kondici, dokázal také bránit. Z dlouhodobého hlediska je jeho odchod pro fotbal ztrátou. Když by se k fotbalu v dohledné době měl vrátit, stále by měl svému týmu co nabídnout. Ač to třeba nevypadá, Honza je výborný kamarád a dobrý chlap," charakterizuje hráče nosícího jedenáctku na zádech Vítězslav Hejret, trenér A týmu a sportovní ředitel klubu.

Jan Kosak poprvé oblékl sokolovský dres v sezóně 2014/2015. Od té doby stihl nastoupit do 103 druholigových zápasů, v nichž vstřelil 16 branek. Další zápisy do statistik však už nepřidá. "Honza nás zhruba před dvěma týdny požádal z osobních a rodinných důvodů o předčasné ukončení profesionální smlouvy, kterou měl v Baníku platnou ještě pro nadcházející ročník. Pro klub odvedl velký kus práce a i to byl jeden z důvodů, proč jsme mu vyhověli. Tímto mu chci za všechny popřát do osobního, pracovního i sportovního života mnoho štěstí," vysvětlil nečekaný konec Honza Kosaka výkonný ředitel klubu Tomáš Provazník.



Archiv

Partneři