Fanshop
Zpět 20.06.2019

Dan Stropek opouští Baník, přestupuje do Karviné

Aktualita 13535
Jedna druholigová sezóna stačila střednímu obránci a odchovanci klubu Danielu Stropkovi k tomu, aby si v 21 letech vysloužil prvoligové angažmá. O jeho služby se přihlásil MFK Karviná a oba kluby se následně dohodly na přestupu tohoto talentovaného fotbalisty.

Dan strávil svůj žákovský věk v Baníku, odkud se následně vydal do Slavie Praha, kde působil v dorosteneckých mužstvech a juniorském celku. Před ročníkem 2018/2019 se vrátil zpět do Sokolova, kde se rychle propracoval do základní sestavy. Svými výkony si také vysloužil pozvánku do české reprezentace U21. Celkem v uplynulém ročníku nastoupil do 18 druholigových zápasů, v nichž také dvakrát skóroval. Ve své profesionální kariéře bude nyní pokračovat v prvoligové Karviné.

„Všichni víme, že máme problémy se stopery. Věříme, že Daniel bude pro tým přínosem a probojuje se do základní sestavy. Je to mladý kluk s dobrou rozehrávkou, prošel pražskou Slavií a v minulé sezóně sbíral cenné zkušenosti v druholigovém Sokolově,“ představil na webových stránkách Karviné v rychlosti nového člena karvinské kabiny sportovní ředitel Lubomír Vlk. „Už jako malý kluk jsem snil o tom, že si jednou zahraji nejvyšší soutěž. Udělám vše pro to, aby se mi to v Karviné podařilo. Už při prvním kontaktu s karvinským vedením jsem věděl, že to je pro mě obrovská šance se fotbalově posunout výš. V týmu je zdravá konkurence a věřím, že budeme i dobrá parta. Realizační tým na mě také udělal skvělý dojem. Věřím, že společně sezónu zvládneme ke spokojenosti všech,“ dodal pro karvinský web Daniel Stropek.

Dane, děkujeme ti a přejeme v prvoligovém angažmá mnoho úspěchů!



Archiv

Partneři