Fanshop
Zpět 21.06.2019

Baník se představí v přátelském utkání v nedalekém Kynšperku nad Ohří

Aktualita 13536
Po přípravném utkání na hřišti prvoligové Plzně čeká na sokolovské fotbalisty tentokrát spíše přátelský zápas s TJ Slavoj Kynšperk nad Ohří. V netradičním okresním derby nepůjde pochopitelně o výsledek, neboť náš sobotní hostitel hraje meziokresní přebor. V dresu Baníku se představí několik noviců, naopak některá jména z minulé sezóny budou chybět.

Zápas odstartuje v sobotu 22. června v 16 hodin a na duel zveme všechny fanoušky kopané na Sokolovsku. Vstupné bude zdarma. Diváci se mohou těšit na poločasovou soutěž, sportovní disciplíny pro děti a pozápasovou autogramiádu našich fotbalistů Vojty Machka, Davida Štípka, Petra Glasera či Adama Čiháka. Utkání nebude mít charakter ryze přípravného duelu, spíše připomíná projekt Kopeme za fotbal, ve kterém se kluby z amatérských soutěží mohou utkat s profesionálním týmem. Mužstvo Slavoje skončilo v loňské sezóně na 2. místě meziokresního přeboru, když ztratilo šest bodů na béčko Hvězdy Cheb. Nejlepšími střelci byli Stanislav Marek a Miroslav Vágner s deseti góly. V týmu najdeme několik hráčů, kteří prošli mládežnickými celky Baníku jako Panajotov, Svůra, Paikrt či již zmíněný Vágner.

V kádru Baníku již kromě dříve avizovaných Kosaka, Mišůna, Voleského a Holka nebude ani oblíbený záložník Michal Hlavatý, který se po dvou sezónách v našem týmu vrátil zpět do mateřské Plzně a nyní se připravuje v Pardubicích.  Hostování ukončil také záložník Daniel Novák z Mladé Boleslavi. Naopak staronovým hráčem v sokolovském dresu je 24letý gólman Jakub Šiman z plzeňské Viktorie, který v uplynulé sezóně chytal v Táborsku. Přichází na testy stejně jako útočník Ondřej Štursa. Mladý talent a odchovanec sokolovské kopané si už připsal prvoligové starty v Dukle Praha, v loňské sezóně hrál za plzeňskou juniorku. Ze stejného klubu míří do Sokolova 19letý útočník Jakub Selnar, mládežnický reprezentant se starty v juniorské Lize mistrů. A zatím poslední novou tváří v klubu je záložník Jan Prokš ze Slovanu Liberec, který pravidelně nastupoval za severočeský celek v Juniorské lize.

Zveme vás všechny do Kynšperka na zajímavé střetnutí, doprovodný program a možnost vidět nové hráče Baníku!



Archiv

Partneři