Fanshop
Zpět 13.09.2019

První venkovní bod v sezóně! Remízu 2:2 zajistil v nastaveném čase Hošek

Aktualita 13628
S ambicí získat první venkovní body se baníkovci představili v pátečním podvečeru na hřišti ústecké Army. Domácí se už v 8. minutě ujali vedení zásluhou Matějky, jenže po půlhodiny hry srovnal premiérovou trefou v sezóně Štípek. Po změně stran se dlouho hrál vyrovnaný fotbal, ale v 81. minutě se po rohovém kopu trefil opět Matějka. Nakonec však Baník urval jeden bod, ve třetí nastavené minutě ho zajistil Hošek!
8. kolo, 13.09.2019 18:00 FK Ústí nad Labem - FK Baník Sokolov 2:2 (1:1)
FK Ústí nad LabemFK Baník Sokolov
Branky:8. a 81. Matějka
31. Štípek, 90+3. Hošek
ŽK:44. Prošek, 53. Miskovič, 67. Brak
37. Vávra, 50. Stropek, 80. Červenka
Sestava:Tvrdoň – Krátký, Brak, Pimpara, Písačka (25. T. Vlček), Prošek (83. Dramé) – J. Peterka, M. Bílek, Miskovič (56. M. Valenta) – Matějka, Bassey Šiman – Šmehyl, Hošek, Stropek, Dvořák II. – Machuča, Kopřiva (75. Machek)  – Štípek, Selnar (87. Wermke), Vávra (79. Štursa) – Červenka
Rozhodčí:Adámková - Podaný, Lakomý
Počet diváků:878

Do základní sestavy Baníku se vrátil Daniel Stropek, jenž sice před sezónou přestoupil do prvoligové Karviné, ale v reprezentační přestáce přišel zpět do Sokolova na půlroční hostování. Chyběli již avizovaní Ševčík, Glaser a Čihák. Na pravém okraji obrany začal místo Mejdra Šmehyl. V sestavě domácího týmu se objevil jediný exbaníkovec, a to Václav Prošek. Marek Strada začal utkání pouze na střídačce.

Do prvního útoku se dostali baníkovci, leč přestřelili. Obdobně si na opačné straně počínal z přímého kopu ústecký Krátký. Po sedmi minutách hry kopali domácí první roh, z něhož sice nezahrozili, ale to je nemuseli trápit, protože už za další minutu se dostali do vedení. V 8. minutě našel Bassey Lukáše Matějku, který křižnou střelou propálil Šimana a Ústí vedlo 1:0. Následující pasáž utkání se baníkovci snažili o vyrovnání, vybojovali i první roh, ale Tvrdoňovu branku výrazněji neohrozili. Odehrána byla půlhodina utkání a v této fázi duelu byl Baník aktivnějším mužstvem a za svůj výkon byl odměněn. V 31. minutě vypálil z hranice šestnáctky sváteční střelec David Štípek a srovnal na 1:1.

Aktivita sokolovských hráčů pokračovala i po vyrovnávací brance, ale z dalšího rohového kopu nebezpeční nebyli. Totéž platilo i o dalším pokusu Štípka. V závěru poločasu měl více ze hry Baník, ale do konce první půle se do statistik zapsal už jen Stanislav Vávra, který v 37. minutě inkasoval žlutou kartu. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Na začátku druhé půle si připsal žlutou kartu i navrátilec Stropek. Delší dobu se na hřišti nedělo nic zajímavého, střelce domácího kapitána Peterky z 57. minuty zamířila jen nad sokolovskou bránu. Na druhé straně to zkoušel pro změnu Vávra, ale ani on brankáře soupeře zásadně neprověřil. Po hodině hry se rýsoval zajímavý brejk pro Červenku, jenže gólman Tvrdoň jej včasným vyběhnutím zhatil. V 65. minutě měli baníkovci blízko vedoucí brance! Kopřiva svou střelou orazítkoval jen tyč ústecké brány, dorážející Selnar se pak mezi tři tyče netrefil.

V 74. minutě se do velké šance dostal po Krátkého nahrávce Bassey, nicméně Šimana nepřekonal. Následně do utkání nastoupil Machek, jenž vystřídal Kopřivu. O pár minut později přišel na hřiště i Štursa, jemuž přenechal místo Vávra. V 81. minutě přišla pohroma, když domácí vybojovali z rychlého útoku roh, po kterém se znovu prosadil Lukáš Matějka a domácí měli blízko k vítězství 2:1. Jenže Sokolovu se vyplatilo hrát až do úplného konce, ve třetí nastavené minutě se prosadil Jan Hošek a Západočeši získali svůj první venkovní bod v sezóně! V dalším kole jedou Západočeši do Vítkovic.



Archiv

Partneři