Fanshop
Zpět 12.02.2020

Dorost s Ostrovem pohledem Deníku

Aktualita 13755
Kousek od senzace. Změna na postu trenéra dorosteneckého výběru sokolovského Baníku U19 začíná přinášet své ovoce. Ano, přesně tak.

Účastník České ligy dorostu pod vedením trenéra Davida Vaněčka řádně ožil a valí se na něj chvála ze všech stran. „Musíme zůstat na zemi, stále je to příprava a stále je na čem pracovat,“ krotil fotbalovou euforii v kabině Baníku trenér David Vaněček. O víkendu sahal jeho tým po velké senzaci. V souboji s Ostrovem si vytvořil během první pětačtyřicetiminutovky dvoubrankový náskok, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny Matyáš Hron.

„První poločas byl z naší strany velmi dobrý, plnili jsme věci, které jsme si řekli,“ pochvaloval si šestatřicetiletý trenér Baníku. A měl k tomu řádný důvod. Baníkovci totiž soupeře hrajícího divizní soutěž řádně zaskočili. „Presinkem jsme dokázali získávat míče, dostávat se do zakončení. Navíc jsme vstřelili dvě branky a zaslouženě šli do vedení,“ vracel se k prvnímu poločasu.

Během přestávky trenér Sokolova poslal na hrací plochu nové tváře a to se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. „Zaspali jsme začátek a soupeř nás začal přehrávat, vytvářel si šance a třemi góly dokázal otočit vývoj duelu ve svůj prospěch,“ zklamaně popisoval dění ve druhé polovině utkání.

„S druhým poločasem tak určitě nemohu být spokojený, navíc nám ukázal spoustu věcí, na které se musíme v tréninku zaměřit,“ hledal závěrem Vaněček pozitiva. 

FK Baník Sokolov U19 – FK Ostrov 2:3 (2:0).

Branky: Hron Matyáš 2 (1 PK) – Psohlavec Martin 3.

FK Baník Sokolov:

I. poločas: Tichota – Kilyk, Sýkora, Kolář, Novák – Frič, Veverka, Ptáček, Bílek – Hron, Dotzauer 

II. poločas: Tichota – Falář, Sýkora, Makovec, Steiner – Frič, Poupě, Ptáček, Kavka – Hron, Lokshin

Článek uveřejněný v DENÍKU z 5. února 2020.



Archiv

Partneři