Fanshop
Zpět 30.06.2020

Dorostenci ovládli svou pohárovou skupinu

Aktualita 13846
Vinou koronaviru přišly mládežnické kategorie o své jarní mistrovské duely. Kategorie U19 ovšem nemusela zoufat, jelikož mladé fotbalisty čekali zajímavé zápasy v rámci jarního turnaje Karlovarského kraje.

Osud zavál naše mladé fotbalisty z kategorie U19 do skupiny B, kam los dále poslal týmy Nejdku, Vintířova, Františkových Lázní a Lomnice. Baníkovce tak čekali zajímavé duely s kvalitními soupeři.

V rámci prvního kola zavítal do areálu Baníku Sokolov tým Lomnice. Sokolovští fotbalisté si v tomto duelu dokázali připsat do tabulky první tři body za vítezství 4:2. Druhé skupinové utkání sehráli dorostenci opět doma, tentokrát s týmem Vintířova. Pro Baník byl tento duel zcela určitě tím nejméně povedeným v celé základní skupině, jelikož utkání skončilo porážkou dorostenců 0:5. Ve třetím kole vyjeli baníkovci na pažit do Františkových Lázní, kde je čekal další velmi náročný soupeř. Tentokrát pro Sokolov dopadlo vše dobře a baníkovci si do tabulky připsali další tři body za vydřené vítězství 1:2. V rámci posledního duelu skupiny zavítal dorost na půdu Nejdku. I zde bylo utkání velmi vyrovnané, ale Baník dokázal jít v poločase do kabin za lukrativního vedení 0:3. Ve druhém poločase se ovšem vývoj utkání zdramatizoval a Nejdek sahal po remíze, Sokolovu se nakonec povedlo uhájit těsné vedení a zvítězit 2:3.

Pořadí v tabulce:

1. FK Baník Sokolov U19 (9 bodů)

2. Nejdek (8 bodů)

3. Vintířov (7 bodů)

4. Františkovi Lázně (5 bodů)

5. Lomnice (1 bod)

Hodnocení celé základní skupiny nám připojil trenér Vaněček.

Trenér Vaněček: V turnaji jsme odehráli čtyři těžké zápasy a ve třech případech se nám povedlo zvítězit. Více než 1. místo ve skupině byl pro nás důležitý herní projev mužstva a předvedené výkony. Radost máme z toho, že se klukům podařilo do utkání přenášet věci, které na tréninku nacvičujeme. S tím jsme byli velmi spokojení. Turnaj celkově hodnotím pozitivně. Na zápasy docházelo mnoho diváků, pro které doufám byly naše zápasy atraktivní.



Archiv

Partneři