Fanshop
Zpět 29.11.2021

Provazník: Cílem je získat co nejrychleji jistotu setrvání ve třetí lize

Aktualita 14091
Podzimní část je definitivně u svého konce. Celý fotbalový podzim jsme v rozhovoru probrali s tím nejpovolanějším. Jak Tomáš Provazník hodnotí podzimní účinkování A týmu, nebo jak hodnotí fantastické výkony kategorie U13 a B týmu? Odpovědi na tyto otázky získáte v následujícím rozhovoru.

Pane Provazníku, A mužstvo se po konci podzimní části umístilo na nesestupové 14. příčce. Během patnácti utkání získalo sokolovské áčko jedenáct bodů, za tři vítězství a dvě remízy. Jak podzimní výsledky hodnotíte? Splnily tyto výsledky Vaše předsezonní očekávání?

Předsezónní cíle A týmu byly stanovené následovně: udržení třetiligové příslušnosti pro nadcházející soutěžní ročník a postupné zapracovávání mladých hráčů do kádru. Oba úkoly jsou průběžně plněné, byť o záchranu v jarní části bude bojovat celkem pět týmů. Osobně jsem si přál, abychom přezimovali alespoň s patnácti nejlépe však se sedmnácti body. V domácích zápasech jsme nebodovali podle našich představ,  zejména proto máme pouze jedenáct bodů.

Můžeme v zimním období očekávat aktivitu klubu na přestupním trhu? Pokud ano, na kterých pozicích bude podle Vás posílení klíčové?

Určitě budeme chtít zvýšit konkurenční prostředí v kádru A týmu. Dnes (pondělí 29.11.2021) přebírá A tým hlavní trenér Miloslav Janovský, který se bude s hráči seznamovat a následně se budeme bavit o vhodném doplnění kádru. Fanoušky o změnách v týmu budeme neprodleně informovat na klubovém webu a sociálních sítích.

Mužstvo do jarní části vstoupí pod vedením Miloslava Janovského. Trenér má bohaté zkušenosti ze zahraničních soutěží a vyzkoušel si také trenérskou pozici v polské nejvyšší soutěži. Co u Vás rozhodlo pro angažování trenéra Janovského, byly to právě jeho bohaté trenérské zkušenosti?

Miloslav Janovský působil v Německu nejen jako trenér, ale také u západních sousedů působil jako hráč. Za dlouhé roky v Německu si osvojil německou mentalitu, náročnost a práci s detailem. Jmenované parametry budeme postupně přenášet na naše hráče. Cílem angažování tohoto progresivního a náročného trenéra bude celkové zlepšení jednotlivých hráčů a tím pádem celého týmu.

Radost Vám jistě dělá B mužstvo, jehož jste součástí také jako aktivní hráč. Rezerva zatím kráčí suverénně za postupem do I.A třídy. Je tento postup klíčový vzhledem k tomu, že mladí hráči mohou v těchto krajských soutěžích nastupovat a získávat potřebné zkušenosti s mužským fotbalem?

Předsezónním cílem B týmu byl postup do I.A třídy s průběžným doplňováním hráčů z A týmu a mladých hráčů z dorosteneckého úseku, což se během podzimu průběžně dařilo.  Před rokem a půl jsme společně s Milanem Parim obnovili činnost B týmu a nyní jsme na postupovém místě do I.A třídy. Střednědobým cílem je postup do krajského přeboru mužů a vytvoření juniorského týmu jako prostředku výchovy hráčů pro A tým. Zároveň soutěž rezervy slouží širšímu kádru A týmu, aby hráči měli možnost herní praxe nebo rozehrání po zranění.

Pojďme se přesunout k mládežnickým kategoriím, kterým klub věnuje vysokou pozornost. Pandemie koronaviru konečně nepřerušila mládežnické soutěže a celá podzimní část se odehrála v relativním klidu. Jak moc je tato skutečnost důležitá pro další fotbalový vývoj mládežníků?

Je pravdou, že po dvou nekompletních sezonách jsme bez omezení odehráli podzimní část soutěží. Jednotlivé mládežnické kategorie si po ukončení mistrovských soutěží prodloužily podzimní část přípravnými zápasy a přibližně za dva týdny ukončí tréninkový proces. Následně celý úsek mládeže bude čekat přechodné období, kdy hráči mají od trenérů individuální plány. Dne 10.1.2021 se všechny kategorie sejdou na zahájení zimního přípravného období. Pevně věřím tomu, od ledna začneme s tréninkovým procesem bez výrazných epidemiologických opatření. Od března pak startují jednotlivé mistrovské soutěže. Opravdu pevně doufám, že nedojde k jejich úplnému zrušení tak jako tomu bylo v minulém roce.

Nemohu se Vás nezeptat, jak vnímáte úspěšnou jízdu kategorie U13 pod trenérem Galiszem. Jejich výsledky v soutěži jsou naprosto impozantní… co říkáte?

Průběžně se zajímám o všechny mládežnické kategorie a také u dalších kategorií vidím, že díky výborné trenérské práci došlo u jednotlivých kategorií ke zlepšení jednotlivých hráčů. Nicméně kategorie U13 pod vedením Stanislava Galisze předvedla v podzimní části fantastickou jízdu. Gratuluji hráčům a realizačnímu týmu. Zároveň je to úspěch dílčí, pro jehož potvrzení je potřeba další náročná tréninková práce.

Připravuje klub nějakou opravu nebo investici pro zlepšení zázemí?

V současné době je aktuální připravovaná rekonstrukce zázemí klubu, na které je v návrhu rozpočtu města Sokolov předběžně alokována částka. První etapou by se zahájila rekonstrukce zejména šaten mládeže, které jsou již v nevyhovujícím stavu. Postupnou rekonstrukcí by došlo ke zlepšení podmínek pro výchovu mladých hráčů.

Na závěr mi prosím sdělte, jaká jsou Vaše přání směrem do jarní části?

První přání je, aby se bez omezení rozeběhly a odehrály mistrovské soutěže mužů a mládeže. Dále bych si přál, abychom co nejrychleji měli jistotu setrvání ve třetí lize pro nadcházející soutěžní ročník. Zajímavostí pro fanoušky a příznivce klubu je informace, že v těchto dnech se finalizuje na Fotbalové asociaci České republiky (FAČR) licenční řízení pro jednotlivá mládežnická centra. V našem případě se jedná o Sportovní centrum mládeže (SCM). Pevně věříme, že FAČR klubu prodlouží statut SCM a budeme i nadále nabízet talentovaným hráčům z regionu kvalitní sportovní přípravu.



Archiv

Partneři