Fanshop
Zpět 18.04.2022

Síň slávy uvítala dva nové členy

Aktualita 14148
Baníkovská síň slávy uvítala další dvě legendy sokolovské kopané. Před sobotním výkopem domácího utkání s SK Slavia Praha byli do klubové síně slávy jmenovaní pan Bc. Pavel Makoň & Vojtěch Machek.

Pan Bc. Pavel Makoň byl dlouholetým klubovým funkcionářem, který se výrazně zasloužil o profesionalizaci sokolovského fotbalu. Na postu předsedy FK Baník Sokolov strávil více než 17 let. Do klubové síně slávy byl uveden za mimořádné zásluhy na funkcionářské pozici.

Vojtěch Machek patři dlouhá léta mezi opory záložních řad našeho klubu. Sokolovský dres oblékal v mládežnických kategoriích a o několik let později také v A-mužstvu. Za první tým nastupoval v dobách profesionální éry (2011-2020), v těchto letech nasbíral ve druhé nejvyšší soutěži celkem 208 startů, během nichž vstřelil tři branky. Do klubové sině slávy byl uveden za mimořádný sportovní přínos.

Vyjádření Mgr. Tomáše Provazníka, předsedy klubu: „Jménem FK Baník Sokolov děkuji Pavlovi Makoňovi za dlouholetou činnost na pozici předsedy klubu, v jehož éře se Baník vypracoval z krajského přeboru mezi tradiční druholigové kluby. Vojtovi Machkovi děkuji za věrné hráčské služby, zejména na pozici středního záložníka. Oba dva se nesmazatelně zapsali mezi legendy klubu. Pavle a Vojto, děkujeme Vám!“

 



Archiv

Partneři