Fanshop
Zpět 19.06.2022

Neudert: Nadešel čas věnovat se rodině

Aktualita 14185
Václav Neudert byl stabilním pilířem sokolovské obrany. Důrazný obránce se navíc mohl pyšnit kapitánskou páskou, se kterou pravidelně během jara naskakoval do mistrovských zápasů. Nyní se ovšem rozhodl ukončit své působení v sokolovském Baníku. Celý rozhovor s Koljou je dostupný na našich webových stránkách.

Václave, jaká byla z Vašeho pohledu uplynulá sezóna?

Naše jarní výsledky se podstatně lišily od těch podzimních. Na jaře se naše hra výrazně zlepšila a nabrali jsme důležité sebevědomí. S klidným svědomím mohu ovšem konstatovat, že v obou polovinách soutěže bojoval celý tým za výsledky Baníku ze všech sil.

Do jarních bojů jste pravidelně nastupoval s kapitánskou páskou. Jaké pocity to ve Vás vyvolalo?

Byla to samozřejmě obrovská čest. Pravděpodobně tu největší radost měl ale můj táta. Osobně jsem ale i nadále považoval za vůdce smečky Blážu (pozn. Jakuba Blažka). Důležité ale ovšem je, že se nám podařilo uchovat třetiligovou příslušnost. Jsem velmi rád, že se nám to povedlo.

Během zimní přestávky převzal mužstvo Miloslav Janovský, pod jehož vedením se výkony celého kádru výrazně zlepšily. Jak hodnotíte práci tohoto zkušeného kouče z pohledu hráče?

Už jsem to někde říkal, ten pán je z jiné planety, a to v dobrém slova smyslu. Udělal s týmem to, na co by v polovině sezóny nevsadili ani ti největší srdcaři Baníku. Je to opravdu obrovský profesionál. Mohu litovat pouze toho, že jsem ho během své fotbalové kariéry nepotkal dříve.

V minulých dnech klub vydal oznámení, ve kterém fanoušky informoval, že nadále nebudete oblékat dres sokolovského Baníku. Můžete prosím upřesnit důvody?

Kdo zná Václava Neuderta tak ví, že fotbal miluje. Miluji chuť vítězství, emoce a všechno ostatní co k fotbalu neodmyslitelně patří. Na to úplně první místo ovšem stavím svou rodinu, která mě teď bude potřebovat. Chci vidět vyrůstat svého synka a ke všemu čekáme další přírůstek. Chci být u výchovy dětí a nechci potom litovat, že jsem místo toho dělal jiné věci. Čas prostě nejde vrátit. Tímto bych rád poděkoval i své ženě, která měla s mými aktivitami vždy svatou trpělivost.

Jaká bude Vaše nejhezčí vzpomínka na působení v Baníku?

To se říká velmi těžko. Velice atraktivní byl pohárový duel s pražskou Bohemkou, který jsme sice nezvládli, ale zážitek to byl nezapomenutelný. Velkým zážitkem je i okamžik, kdy jsme v utkání proti Hostouni definitivně zachránili třetí ligu. Ta úleva byla obrovská. Nedovedu si představit, že by klub s takovým zázemím, areálem a celkově infrastrukturou hrál pouze divizi.

Máte už tušení, kam povedou Vaše další fotbalové kroky?

Teď si s rodinou užíváme cestování po České republice a fotbal popravdě vůbec neřeším. Až se vrátíme domu, tak se rozhodnu. Chtěl bych aby mé rozhodnutí dávalo smysl po fotbalové i časové stránce.

Máte na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky Baníku?

Byl bych velmi rád, kdyby se klukům fandilo v každé situaci. Nikdo neprohrává rád anebo úmyslně. Rád bych ale poděkoval za veškerou podporu, kterou nám věnovali. Poděkovat chci i celému klubu počínaje správcem až po předsedu.

 



Archiv

Partneři