Fanshop
Zpět 06.11.2022

Baníkovci podlehli na domácí půdě Domažlicím

Aktualita 14241
V rámci 14. kola České fotbalové ligy přivítali sokolovští na domácí půdě mužstvo Domažlic. Baníkovci chtěli přerušit sérii tří porážek, ale proti přednímu týmu třetí nejvyšší soutěže je nečekal vůbec jednoduchý úkol. O výsledku utkání nakonec rozhodla jediná trefa z kopačky hostujícího Jana Zajíčka. Fotbalisté Baníku se zejména ve druhé půli prezentovali sympatickým výkonem, který ani napočtvrté v řadě na bodový zisk nestačil. Příští týden na sokolovské hráče čeká poslední utkání tohoto podzimu.
14. kolo, 05.11.2022 10:15 FK Baník Sokolov - TJ Jiskra Domažlice 0:1
FK Baník SokolovTJ Jiskra Domažlice
Branky:36. Zajíček Jan
ŽK:13. Krlička, 45. Sidik Toure, 49. Čížek, 68. Žilák5. Mužík, 88. Došlý, 90. Pavlík
Sestava:Hrabačka – Žilák, Krlička (C), Toure, Šulc, Čížek, Vranovci, Ainca Agostinho, Vokáč (74. Kapolka), Nwachukwa (74. Dudnyk), Majka (46. Peška)
Náhradníci: Štrunc – Kapolka, Řezáč, Peška, Václavík, Rybař, Dudnyk
Cherepko – Sojka, Mužík (C) (90. Černý), Aubrecht (87. Mlynařík), Limberský, Kuhajda, Zajíček (70. Došlý), Rychnovský, Dvořák, Vávra (70. Pavlík), Fedak
Náhradníci: Brych – Černý, Brabec, Došlý, Mlynařík, Pavlík, Holík
Rozhodčí:Řeháček Lubomír - Bahník Martin, Milner Michal.
Počet diváků:216

FOTOGALERIE: SOKOLOV - DOMAŽLICE

Pozitivní vzpomínky měli sokolovští fotbalisté na svého sobotního soupeře z Domažlic, proti papírovému favoritovi dokázali totiž v minulé sezóně dvakrát zvítězit. V základní sestavě Jiskry se tradičně objevil i David Limberský, několikanásobný mistr české nejvyšší soutěže a bývalý reprezentant. Utkání, které navštívilo 216 diváků, slibovalo zajímavou podívanou.

Hosté vstoupili do utkání velice aktivně, ale byl to domácí tým, který mohl skórovat jako první. Baníkovci výborně vyřešili přečíslení a do zakončení se dostal Nwachukwa, jehož střelecký pokus odkopl jeden z domažlických obránců z brankové čáry. Domažlice i nadále pokračovaly v aktivitě a ve 30. minutě mohly otevřít skóre utkání. S tím ale nesouhlasil brankář Pavel Hrabačka, ten předvedl vynikající zákrok a hostům sebral první branku utkání. Na akci ze 37. minuty už byl ale sokolovský brankář krátký. Před velkým vápnem si přebral míč Jan Zajíček, který na nic nečekal, vystřelil a nechytatelnou trefou do horního rohu otevřel gólový účet utkání. Stav 0:1 vydržel až do konce prvního dějství.

V průběhu celé druhé půle byli domácí fotbalisté na hřišti aktivnějším celkem a hnali se za vysněným vyrovnáním. Příležitosti Baníku však často končily na pevné obraně domácích, na jistém brankáři Domažlic anebo domácím hráčům chyběla potřebná přesnost v zakončení. Baníkovci nakonec srovnat nedokázali a připsali si čtvrtou porážku v řadě. Příští neděli čeká na svěřence trenéra Miloslava Janovského poslední soutěžní podzimní zápas v tomto kalendářním roce. Baníkovci se vydají na hřiště rezervy pražské Dukly, proti které je od 12 hodin čeká velmi důležité utkání o postavení v tabulce.



Archiv

Partneři