Fanshop
Zpět 06.03.2023

Pulpit: Hráli jsme ve velmi dobrém nasazení.

Aktualita 14270
Jaro začalo pro sokolovské fotbalisty těsnou porážkou. V dresu plzeňského béčka nastoupilo hned pět hráčů z prvoligového týmu, konkrétně Marián Tvrdoň, Filip Kaša, Erik Jirka, Modou Ndiaye a Rafiu Durosinmi. Přesto baníkovci dokázali se silným soupeřem odehrát vyrovnané utkání po jehož konci odcházeli se smolnou porážkou 0:1.
16. kolo, 05.03.2023 10:30 FC Viktoria Plzeň B - FK Baník Sokolov 0:1
FC Viktoria Plzeň BFK Baník Sokolov
Branky:65. Krůta
ŽK:81. Krůta90+4. Šulc
Sestava:Tvrdoň – Fišer (46. Vacek), Kaša, Pešek, Krůta (82. Planeta), Gaszczyk (86. Deml), Oravec, Ndiaye, Durosinmi (72. Pejša), Jirka, A. Čihák (C).
Náhradníci: Daněk – Hašek.
Hrabačka – Šulc, Kabancov, Toure, Nyanko, Krlička (C), Soumah, Ainca (86. Čížek), Václavík (73. Doleček), Debellis (86. Martinez), Vranovci (62. Peška).
Náhradníci: Štrunc, Stehlík.
Rozhodčí:Švagr – Doubrava, Kříž
Počet diváků:110

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ ZDE.

Plzeňská rezerva si vypracovala brankovou příležitost hned v úvodu utkání, ale šanci Durosinmiho zlikvidoval reflexivním zákrokem jistý Pavel Hrabačka. Fotbalisté Sokolova se záhy dostali do utkání a svým nasazením dělali soupeři velké problémy, to kvitoval také trenér Martin Pulpit. „Hráli jsme ve velmi dobrém nasazení a byli jsme zcela koncentrovaní na náš výkon. Utkání jsme navíc zvládli velmi dobře takticky, kvitoval sokolovský trenér po utkání, který navíc odtrénoval mistrovské utkání na lavičce Baníku po šestnácti letech.

Za svou aktivitu se baníkovci dostali do několika příležitostí, kterým scházelo pouze lepší řešení. Velké šance měli Martin Debellis anebo Júnior, ale jejich příležitosti končily na jistém Tvrdoňovi. „Kdybychom některou z šancí dokázali proměnit, mohlo se celé utkání vyvíjet úplně jinak a jen bůhví, jak by utkání potom dopadlo,“ posteskl si sokolovský trenér nad neproměněnými šancemi.

Domácí se mohli radovat v 65. minutě, kdy po velkém zmatku na malém vápně nastřelil Aboubacar Toure míčem do hlavy plzeňského Krůtu, od něhož se balón dostal smolně do sítě. Smolný okamžik těžce přežvýkával i Martin Pulpit. „Těžko tuto situaci komentovat. Spíše jsem byl nespokojen s tím, že Aboubacar několikrát během utkání nesmyslně zariskoval. Jednou z toho byla velmi nebezpečná standartní situace. Těmto momentům se musí do příštích zápasů vyvarovat.

Baníkovci tak zahájili jarní část těsnou porážkou 0:1. Další utkání odehrají svěřenci Martina Pulpita v neděli, kdy zavítají na hřiště Admiry Praha. První domácí utkání odehraje Baník až za čtrnáct dní, ale už nyní se velmi těšíme na vaši podporu v hledišti.

 

 



Archiv

Partneři