Fanshop
Zpět 27.03.2023

Schimmer: Chci se stát stabilní součástí A-týmu.

Aktualita 14276
Ve Štěchovicích zaznamenal svůj první třetiligový start. Řeč je o šestnáctiletém Romanu Schimmerovi, který je odchovancem FK Baník Sokolov. Mladý dorostenec dostal důvěru od Martina Pulpita jako střídající hráč a na hřišti se rozhodně neztratil. Talent dorosteneckých kategorií nám nyní poskytl rozhovor pro klubový web.
19. kolo, 26.03.2023 15:00 Povltavská FA - FK Baník Sokolov 1:0
Povltavská FAFK Baník Sokolov
Branky:66. Lanc Adam
ŽK:2. Vala, 90+2. Benada, 90+2. Hlinák7. Vranovci, 83. Doleček
ČK:89. Kabancov
Sestava:Řehák – Vala, Starý, Drobílek, Lanc, Novák L., Hejda (59. Hlinák), Babeshko (91. Markovych V.), Novák M. (80. Polívka), Jakobovský (C), Zákostelský
Náhradníci: Benada – Hlinák, Markovyč V., Igbinosa, Polívka, Markovyč M., Masopust
Hrabačka – Šulc, Kabancov, Toure, Nyanko, Krlička (K), Sory (46. Čížek), Ainca (74. Schimmer), Václavík (68. Debellis), Doleček, Vranovci (84. Martinez)
Náhradníci: Štrunc – Debellis, Martinez, Čížek, Peška, Ptáček, Schimmer
Rozhodčí:Duda – Langmajer, Mazanec
Počet diváků:110

Romane, je Vám teprve šestnáct let, ale už jste si stihl připsat premiérový třetiligový start. Jak jste reagoval na informaci, když Vám bylo oznámeno, že s týmem pojedete na utkání do Štěchovic?

Byl jsem velmi rád, když jsem viděl své jméno v nominaci hráčů na nedělní utkání.  Doufal jsem, že bych si mohl dokonce připsat první start. To se nakonec stalo a já jsem za to velmi rád.

Do hry jste byl poslán v 74. minutě namísto Portugalce Agostinha. Jaké pokyny jste od trenéra Martina Pulpita obdržel, než jste na hřiště vyběhl?

Mým úkolem od trenéra bylo, abych především podpořil tým v ofenzivní části. To se bohužel nepovedlo a ve zbytku utkání už jsme si žádnou gólovou šanci nevytvořili.

V důležitém utkání jste nakonec Povltavské FA těsně podlehli. Jak hodnotíte průběh celého utkání?

Ani jeden z týmů v průběhu utkání nedominoval. Je škoda, že jsme nedokázali využít ani jednu z gólových příležitostí. Bohužel domácím se podařilo skórovat ze standardní situace a zápas nakonec dovedli do vítězného konce.

Můžete čtenářům prozradit, jaká byla po utkání nálada v kabině?  

Samozřejmě všichni byli velice zklamaní. Tento týden se už ale budeme soustředit na velmi důležité domácí utkání, ve kterém budeme chtít získat plný počet bodů.

V průběhu celého zápasu byl tým povzbuzován výbornou atmosférou, o kterou se postarala skupina sokolovských fanoušků. Vnímal jste jejich podporu?

Celý zápas provázela výborná atmosféra, hlavně díky našim sokolovským fanouškům. Jsme moc rádi, že dorazili a bylo je slyšet. Věřím, že skvělou podporu budeme mít i během domácího duelu s Českými Budějovicemi.

Jaké jsou nejbližší sportovní cíle Romana Schimmera?

Chtěl bych se stát stabilní součástí A-týmu. To je můj nejbližší cíl.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ VE ŠTĚCHOVICÍCH.

 



Archiv

Partneři