Fanshop
Zpět 02.11.2018

Znovu za tři body! Baník zvítězil ve Znojmě

Aktualita 13305
V pátečním podvečeru sehráli baníkovci utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na půdě Znojma. Hned zkraje utkání oba týmy vstřelily rychlou branku, které určily poločasový výsledek. Baníkovci rozhodli o osudu utkání v 82. minutě, kdy se trefil Patrik Voleský.
14. kolo, 02.11.2018 18:00 1. SC Znojmo FK - FK Baník Sokolov 1:2 (1:1)
1. SC Znojmo FKFK Baník Sokolov
Branky:12. Mudra11. Dvořák II., 82. Voleský
ŽK:13. Kučera, 42. Mudra, 45+2. Ordoš, 61. Malár30. Stropek, 85. Voleský
Sestava:Buček – Helísek, Avdić, Malár, Cihlář (C) – Mudra, Kučera (69. Ambrozek), Lacko, Ordoš, Štrombach – Teplý (76. Brown)Dvořák I. - Mejdr, Ševčík O., Stropek, Dvořák II. - Čihák (46. Liener), Glaser (C) - Beránek (79. Voleský), Hlavatý (56. Vávra), Štípek - Ševčík A. 
Rozhodčí:Mikyska - Pfeifer, Mojžíš
Počet diváků:420
Baník vstoupil do pátečního utkání aktivně a snažil se domácím hráčům co nejvíce znepříjemnit rozehrávku. V 11. minutě se nasazení baníkovcům vyplatilo, kdy se střelou zpoza vápna prosadil Jakub Dvořák II., který tak využil tlaku po rohovém kopu! Radost hostům bohužel dlouho nevydržela.

Hned o minutu později, prakticky přímo po rozehrání na středovém kruhu se Znojmo vydalo do útoku, ze kterého další střelou zpoza šestnáctky prosadil domácí Jan Mudra. Jen několik desítek vteřin tak přineslo hned dva góly. I v dalších minutách se oba týmy snažily o aktivní herní projev. Žádné velké šance však v dalším průběhu první části zápasu nepřicházely. První poločas tak definovala jedna proměněná šance na každé straně.

Hned zkraje druhého poločasu mohlo jít Znojmo do vedení, Michal Ordoš ale ve 48. minutě trefil břevno. Baník v úvodu druhé části hry dvakrát střídal, místo Čiháka a Hlavatého naskočil Liener, respektive Vávra. V 63. minutě byli domácí opět strhnutí vedení na svou stranu. To si znojemští vytvořili velký závar, ze kterého plynulo hned několik zakončení, ale střely Štrombacha ani Helíska se neujaly. V dalších minutách to byli pro změnu baníkovci, kteří diktovali tempo hry, žádné nebezpečné zakončení ale nepřišlo.

Domácí usnadňovali našemu týmu práci i díky vlastním nepřesným rozehrávkám. V 82. minutě šel Baník podruhé do vedení, když se po pár minutách strávených na hřišti přesně pálil Patrik Voleský, který se trefil přesně na zadní tyč! Domácí mohli vzápětí znovu rychle vyrovnat, Ambrozek ale nemířil přesně. Těsný náskok už náš tým dokázal udržet a z dalekého Znojma tak veze velmi důležité tři body!


Archiv

Partneři